Home Slobodno vreme Toskana – ljubav na prvi pogled

Toskana – ljubav na prvi pogled

0
Toskana – ljubav na prvi pogled

Idealno putovanje za svako doba godine je prelepa Toskana. Ljubav na prvi pogled ćete doživeti svi vi koji nikada niste bili u ovim divnim predelima Italije. Romantična Italija je prepuna prirodnih bogatstava. Umetnost i vino, sigurno će vas oduševiti posetite li Toskanu. Putujući ovom regijom, videćete brežuljke pod vinogradima i divne boje jeseni.

• Vino u Toskani
Toskana je prepoznatljiva svugde u svetu po vinima i ima bogatu istoriju. Neke porodice se bave proizvodnjom vina čak preko 500 godina. Glavna vinska sorta je sangiovese. Čuvena crvena vina Chianti, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano, potiču upravo iz vinograda Toskane.
Ako posetite neku vinariju, domaćini će vam pojasniti kako se vino pravi uz degustaciju i program.

• Hrana u Toskani
Gradovi u Toskani, pre svega Firenca, visoko su na lestvici gastro destinacija sveta. Neizostavni sastojci toskanske kuhinje su meso, vino, maslinovo ulje i hleb sa hrskavom korom. Pasulj je čest sastojak domaćih jela, pored testenina i svežeg povrća. Sireve caciotta od kravljeg mleka, pecorino od ovčijeg mleka i caprino od kozijeg mleka moći ćete na svakom mestu probati. Poslastice ne manjkaju ni po obimu ni po ukusu.

• Seoski turizam u Toskani
Nikako ne smete zaobići sela u Toskani. Porodična domaćinstva bave se seoskim turizmom i organizuju smeštaj za turiste. U ponudi su vam stare seoske kuće ali i luksuzne vile. Mnoge od kuća pripadale su godinama pre plemićima. Da biste potpuno osetili Toskanu, preporučujemo vam da izaberete jednu od tih kuća. Romantična priroda i prelepa Toskana mogu samo da vas oduševe do te mere da se osećate kao da ste u raju. Saobraćaj je redak, imaćete tišinu i mir.

Mnogi parovi često biraju Toskanu za medeni mesec, a mi vam predlažemo da tamo idete sa svojim dragim osobama. Uživaćete u toplini ovog mesta, bojama prirode i ukusima toskanskih vina i hrane. Ljubav na prvi pogled i povratak Toskani, garantujemo vam!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here