Home Putovanja Đenova – putovanje za sva čula!

Đenova – putovanje za sva čula!

0
Đenova – putovanje za sva čula!

Italija je zemlja savršena za putovanja i uživanja. Gde god da pođete, vaša čula će potpuno biti opčinjena. Ovog puta, kao ideju za putovanje, izabrali smo prelep grad Đenova, smešten na obali Ligurskog mora.

djenova

Đenova je bogata mnoštvom znamenitosti. Šetnjom po gradu, videćete brojne palate, crkve i trgove. Predstavlja jedan od šest najmnogoljudnijih gradova u Italiji i važan ekonomski centar. Neizostavna italijanska gostoprimljivost vas čeka u brojnim restoranima i kafićima. Ljubitelji paste, prave italijanske, spremite se za praznik svih vaših čula!

italija

Preporučujemo vam da posetite sledeće znamenitosti:
PIAZZA DE FERARI
U Starom gradu, nalazi se trg Ferari kog krasi velika, ukrašena fontana. Oko trga smeštena je Duždeva palata i pozorište Karlo Feliće. Svakako, dok uživate u razgledanju, osveženje možete potražiti u obližnjim kafićima ili restoranima koji su smešteni svuda oko vas pa tako i na ovom trgu.


KATEDRALA SVETOG LORENCA
Đenovska katedrala, crkva svetog Lorenca mnogo podseća na firentinsku katedralu. Sva od mermera i kamena, izaziva divljenje svih posetilaca. Prelepo zdanje, svedok istorije i izuzetno umetničko delo vredi videti. Napravljena je 1118. godine.


VIA GARIBALDI
Via Garibaldi je ulica koja je smeštena na UNESCO-ovu listu svetske baštine i jedna je od najvažnijih ulica u Đenovi zbog prelepih građevina koje se nalaze baš tu.
Palate Bjanko (otvorena za javnost), Roso (otvorena za javnost), Tursi (otvorena za javnost), Lomelino i Pantaleo su smeštene u ulici Garibaldi. Sjajna prilika da uživate u nesvakidašnjoj lepoti starih, istorijski vrednih građevina. 


ĐENOVSKA LUKA
Đenova je bogata lukom koja je duga čak 22km. Šetnja lukom će vas odvesti do gradskog akvarijuma ili pomorskog muzeja. A možda i do okolnih restorana i barova, kojih je mnoštvo. Prelepi brodovi mamiće vaše kamere da naprave neke nove fotografije i snimke. Posebna, La Lanterna – svetionik u Đenovi, nalazi se u središtu luke.

genova italy


CASTELLO D’ALBERTIS
Zamak Albertis je jedinstveno mesto koje morate posetiti kada ste u Đenovi. Tu se nalazi i Muzej svetske kulture, u kom ćete videti kolekcije predmeta koje su imali Luiđi i Enriko Albertis. Iz ovog zamka, možete videti ceo grad i Ligursko more.

Kada odlučite da posetite Đenovu, ova mesta nemojte zaobići. Mnogo toga ovaj prelepi grad nudi i daje, da bi sva vaša čula uživala i da pamtite posetu Italiji!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here