Home Putovanja Sjajni Halkidiki – pravi izbor za letovanje!

Sjajni Halkidiki – pravi izbor za letovanje!

0
Sjajni Halkidiki – pravi izbor za letovanje!

Dragi naši, jeste li se odlučili gde ćete na letovanje? Mislimo da je sjajni Halkidiki pravi izbor! Upoznaćemo vas sa najbitnijim karakteristikama, da znate šta vas čeka, ali verujte, reči ne mogu opisati ono što oči mogu videti.

Na severu Egejskog mora, nekih 100km od Soluna, smešteno je poluostrvo Halkidiki. Sastoji se od tri manja poluostrva Sitonia, Atos i Kasandra. More od kristala, zbog svoje čistoće i prozirnosti, prepoznatljiv je simbol Halkidikija.

grcka


Glavni grad je Poligiros. Stanovništvo se bavi uglavnom poljoprivredom i ribolovom. Neizostavno savršenstvo kao i u celoj Grčkoj je vino. Uz masline i domaći med, na ostrvu možete uživati u domaćoj kuhinji. Domaćini širom otvaraju svoje domove u jeku turističke sezone.

grcka ostrva

Posebnu karakteristiku Halkidikija čini priroda. Ima preko 500km peščanih plaža i dosta borove šume na ostrvu. Osim maslina i vinograda, domaćini seju i žito. Zamislite samo te prelepe prizore i boje prirode. A nedaleko od vas je kristalno čisto more!
Halkidikijem se pruža 41 plaža koja je „okićena plavom zastavom„. To je znak da je EU rangirala plaže najvišim stepenom čistoće i sređenosti plaža. Zar nije pohvalno?
Klima je blaža, mediteranska, tako da možete očekivati jako tople dane dok ste na letovanju. Na kopnenom delu su nešto niže temperature, jer je brdovit predeo.

Što se tiče plaža, izdvajamo najlepše!
Dionisos 
Pravo turističko mesto bogato dugom, peskovitom plažom, na 50km od Soluna. Čeka vas dosta taverni i barova u prelepim ulicama obgrljenim uličnim svetiljkama i cvetnim žardinjerama.
Za ljubitelje nekih privatnijih varijanti smeštaja, Dionisos je idealan izbor. Pored hotela, dosta je i privatnih kuća koji izdaju svoje apartmane. Nedaleko od plaže nalazi se i sportsko rekreativni centar.
U večernjim časovima, možete prisustvovati uličnim predstavama gde god da pođete.

plaze halkidikija

Nea Potidea
Ovo je jedno od najlepših mesta na Halkidikiju. Ogromna plaža, nudi brojne sadržaje za vaše avanture, a dužinom obe strane poluostrva nalaze se luksuzni hoteli.
Ako se odlučite da obiđete celu plažu, stići ćete do dela koji je potpuno pust čak i vikendom. Idealno mesto za vaš zen!

Nea Flogita
Bogato letovalište peščanom plažom, velikim hladom i grebenom koji more čini mirnim, idealno je mesto za porodice sa decom. Dosta taverni i barova, za svačiji ukus ponešto. Na dugom, popločanom šetalištu očekuje vas i bioskop na otvorenom.
U ponudi su vam i razni izleti do obližnjih arheoloških nalazišta.

putovanje na halkidiki

Kalitea
Za ovo mesto ste verovatno i čuli, jer je jedno od najpopularnijih mesta na Halkidikiju, odnosno Kasandri. Plaže su rajske, duge, peskovite, hlad čine borovi, a sa druge strane su luksuzni hoteli. Dugi niz godina Kalitea je jedno od omiljenih letovališta ljudi sa naših prostora. Ipak, ovde ne možete očekivati potpuni mir. Dosta je gužve, što zbog sadržaja i taverni, diskoteka, barova a tako i zbog mlađe populacije koja vri na ovom mestu!
Idealno je za mlađe, koji su željni dobrog provoda i avantura!

Gde god da odete na Halkidikiju, naći ćete nešto za sebe. Pre svega, raj za oči i dušu. Posavetujte se sa agentom za putovanja, u zavisnosti od vaših potreba šta je u ponudi, ali svakako neka to bude Halkidiki. Jer je sjajan i pravi izbor za letovanje i potpuno uživanje!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here