NaslovnaSlobodno vremeJeste li čuli za Ričarda Fejnmana i njegovu tehniku učenja?

Jeste li čuli za Ričarda Fejnmana i njegovu tehniku učenja?

U kom god životnom dobu bili, ponekad je potrebno nešto mnogo brzo da naučite, a nemate dovoljno vremena. To najviše dolazi do izražaja tokom studiranja.
Tehnika učenja, nazvana po dobitniku Nobelove nagrade Ričardu Fejnmanu, pokazala se kao sjajan metod u prisvajanju novih informacija.
Može se reći da je Fejnmanova tehnika učenja mentalni model usvajanja informacija. 

Zasniva se na četiri koraka:
1. Izabrati temu koja se uči i početi čitati – proučavati. Potom, zapisati sve poznate činjenice o toj temi. Posle ćete lako dopisivati kada budete usvajali nove informacije.

fejnman


2. Odglumiti da ste predavač i da izlažete vašu temu punoj prostoriji ljudi. Pojednostavite način objašnjavanja.


3. Ukoliko dođe do zabune ili zaborava nekih činjenica, uzmite knjigu i fokusirajte se na baš to što vam nedostaje da upotpunite „predavanje“.

fejnmanova tehnika


4. Pribegnite analogiji i pojednostavljenju teme. Sve dok ne osetite da bi to što pričate bilo lako razumljivo svima oko vas, vežbajte da prvo Vi razumete o čemu govorite.

ucenje


Fejnmanova tehnika učenja je znatno brža nego klasično učenje. Zanimljivija jer se osetite aktivnijim, a i upotrebljavate Vašu maštu prilikom izlaganja.
Probajte, nije zgoreg pokušati, možda vam se baš svidi ovaj način učenja a kasnije ovaj metod možete preneti vašoj deci!

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments