NaslovnaPutovanjaSantorini - Ljubav na prvi pogled

Santorini – Ljubav na prvi pogled

Kada želite posetiti mesto u svetu koje će vas ostaviti bez daha, koje je samo po sebi specifično, a pritom ima i priču, definitivno je pravi izbor – SANTORINI!
Ljubav na prvi pogled desi se već pri dolasku na ostrvo! Egejsko more savršene boje i plavi krovovi, bele kuće, poredane jedna tik do druge, zaštitni su znak ovog predivnog mesta za letovanje!

Neretko ćete čuti da je Santorini simbol luksuza. Svakako da ćete videti mnoge luksuzne jahte koje krstare morem. Ali možemo slobodno reći i da je ovo mesto oaza ljubavi i romantike! Mnogi tek venčani parovi biraju ovu destinaciju za medeni mesec ali i oni koji žele da se venčaju, biraju jednu od plaža za svoj najradosniji dan. Dok šetate Santorinijem, svugde ćete videti zaljubljene parove kako poziraju ispred belih građevina sa plavim krovovima. 

Glavni grad Fira je najposećeniji na Santoriniju. Obiluje kafićima, restoranima, buticima, a zbog svog položaja u litici, nezaobilazan je za turiste. Ne manjka ni noćnog provoda za one koji to žele! 
Za nešto mirnije varijante, preporuka je gradić Imerovigli.
Neizostavna lepota ovog prelepog ostrva jeste njegova unutrašnjost. Mnoštvo vinograda i tradicionalnog načina života Grka, čeka sve vas koji želite nešto mirnije avanture na odmoru!

Ne propustite lepote Santorinija!

Nesvakidašnje plaže sa belim, crvenim i crnim peskom
Santorini je svakako zanimljiv ne samo Evropljanima, već i turistima iz Japana i Australije. Zbog svog vulkanskog porekla, geografske pozicije i prelepih plaža sa belim, crvenim i crnim peskom, izaziva divljenje i želju da sve te lepote upijete duboko u sebe! Vegetacije i nema toliko, koliko ima kaktusa i vreline! Topao vetar vas ne popušta od trenutka kada kročite na ostrvo. Sve građevine su prilično niske ali to dodatno daje utisak da ste na odmoru, daleko od svih urbanih građevina sveta!

Fira – jedno od najfotogeničnijih mesta na svetu
Fira je neprikosnoven gradić koji nas svake sezone oduševljava svojim fotografijama! Turisti beleže svaki pedalj grada na litici, ali i svoje intimne trenutke. Proglašen je jednim od najfotogeničnijih mesta na svetu.
Tu vas očekuju hoteli – pećine, žičara, uske uličice sa belo – plavim kućama, magarci kao prevozno sredstvo i još mnogo toga što je nesvakidašnji doživljaj.

Kamari – najlepša plaža na ostrvu
Ova plaža je specifična zbog crne boje peska. Nedaleko od Fire, sa kvalitetnim hotelima i ne tako visokim cenama, možete uživati u daru prirode i nesvakidašnjim prizorima zalaska sunca.
Postoje i privatni smeštaji koji su ne tako loša opcija jer pružaju poseban ugođaj. U svojim vrtovima neguju palme, smokve, oleandre, te na taj način možete posebno uživati dok se odmarate.

Prelep zalazak sunca i venčanja na Santoriniju
Oia je selo smešteno visoko u brdima, tačnije 150m iznad površine mora.
Dok ste tu, možete videti najluksuznije vile, posetiti tematske kafiće i neretko prisustvovati venčanju zaljubljenih parova.
Jedino mesto u svetu gde je organizovano gledanje zalaska sunca koji se završava svako veče aplauzom.

Savršena hrana i vino
Na Santoriniju ne možete boraviti a da ne probate domaće i ekskluzivne specijalitete. S obzirom na obilje vinograda, u ponudi su najbolja vina na svetu!

Ipak, znajte da ne idete na obični odmor. Idete na letovanje, jasno je, ali idete i po jedno posebno iskustvo i avanturu! Bilo da ste porodični ljudi ili mladi, željni provoda i avantura, vratićete se ispunjeni sjajnim emocijama i iskustvima.
Za one zaljubljene, jedinstveno mesto da osvežite vašu ljubav i pamtite te trenutke do kraja života!

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments