Home Slobodno vreme Pravi izbor novčanika donosi obilje

Pravi izbor novčanika donosi obilje

0
Pravi izbor novčanika donosi obilje

Čak i oni koji nisu sujeverni, rado će pročitati koji red kada su u pitanju saveti o poboljšanju finansijske situacije. Mi vam donosimo nekoliko zanimljivosti u vezi sa odabirom novčanika prema feng šui filozofiji. Ukoliko verujete u horoskop i feng šui pravila, onda će vas sigurno zanimati koja je prava boja novčanika baš za vaš horoskopski znak, kao i da li je izrađen od odgovarajućeg materijala.

S obzirom da svaka BOJA ima svoje značenje i predstavnik je VATRE, VODE, ZEMLJE, METALA I DRVETA, najpopularnije boje za novčanik su CRVENA, CRNA, BRAON, ZELENA I TAMNO PLAVA.

Crveni novčanik
Crvena boja je poznata po tome što privlači bogatstvo i obilje u život. Ova boja i omiljena po feng šuiju jer predstavlja vatreni element. Privlači pozitivnu energiju i bogatstvo, a u rekordnom kratkom roku uništava loše i negativne vibracije. Crveni novčanik je najbolji izbor za osobe rođene u elementu VATRE i ZEMLJE, dok će slabije dejstvo imati na VODU i METAL.

novčanika

Tamno plavi novčanik
Plava je boja vodenog elementa po feng šuiju i simbol obilja. Veoma dobar izbor za novčanik. Međutim, budite pažljivi i razmislite da li se slaže uz vašu energiju. Na primer, ukoliko je vaš element VATRA ili METAL, plava neće biti dobar izbor. Ukoliko je vaš element DRVO ili VODA, u tom slučaju plavi novčanik je pravi izbor.

novčanika

Crni novčanik
Crna boja je takođe povezana sa VODENIM elemenata, pa je odličan izbor za osobe rođene u elementu DRVETA ili VODE po kineskom horoskopu.

Braon novčanik
Posle crne, braon je jedna od najpopularnijih boja za novčanik zahvaljujući divnim teksturama i modelima od kože. Braon je zemljani element, pa neće biti dobar izbor za osobe rođene u znaku VATRE ili VODE. Međutim, osobama koje su se rodile u znaku ZEMLJE ili METALA donosi bogatsvo.

novčanika

Zeleni novčanik
Zelena boja je zemljani feng šui element koji je odličan izbor ukoliko želite novi početak bez obzira na to kakava je prošlost bila. Odličan izbor za osobe rođene u element DRVETA i VATRE.

Kada je u pitanju MATERIJAL, nikada nemojte odabrati novčanik od prave kože! Prava koža nosi loše vibracije zbog smrti životinje i iskorištavanja njihove kože. Radije izaberite platno ili veštačku kožu.

Što se tiče OBLIKA novčanika, izbegavajte modele nepravilnog oblika. Prednost imaju novčanici u obliku pravougaonika. Bitno je da unutrašnjost bude dovoljno prostrana, kako ne biste morali da presavijate novčanice i gurate ih u skučen prostor. Pravi oblik novčanika povećaće šanse za privlačenje bogatstva.

novčanika

FENG ŠUI SAVETI

1. Očistite nered iz vašeg novčanika.

Novčanik mora biti čist i uredan. Onaj iz kojeg su izbačene nepotrebne stvari stvoriće prostor za protok dobre energije. 
U novčaniku ne biste trebali držati fiskalne račune, niti kredite kartice jer oni simbolišu dug ili već potrošeni novac. U novčaniku ne smete držati omote, istekle članske kartice ili nevažeće biznis kartice.

2. Organizacija novčanika

Neka svaka kartica bude na svom mestu, a novčići uredno ostavljeni. Feng Šui principi kažu kako stanje u novčaniku ima snažan uticaj na energetsku vezu između vas i novca.

3. Ne ostavljajte novčanik bilo gde

Novčanik ne sme biti na podu, a posebno ne na pločicama kupatila. Morate imati posebno mesto za njegovo odlaganje i tu ga ostavljati svaki put kada ga izvadite iz torbe.

Ko veruje, nije zgoreg probati! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here