Home Slobodno vreme Nije život lak, ali nije ni aceton!

Nije život lak, ali nije ni aceton!

0
Nije život lak, ali nije ni aceton!

Sigurno vam deluje kao tema o lepoti, ali zapravo reč je o dubokoumnom naslovu. Nije život lak, ali nije ni aceton!  Da vidimo o čemu je tu reč.

Dakle, nije život lak… Složićemo se svi da nije ni lak, a ni lak.

Da je lak, lako bismo sve premazali, prekrili, upakovali, potisnuli, blokirali, sakrili, pokrili. Potisnuli bi osećanja, blokirali negativnu energiju, sakrili bi strah, pokrili nemir.

život nije lak

Strah je negativna emocija, a ako dopustimo da nad nama dominiraju negativna osećanja, naša energija će biti i usmerena na neuspeh. To ne znači da ne treba priznati negativna osećanja poput : straha, besa, bola, time možemo izbeći da se ona nagomilaju u nama i potisnu ona lepa osećanja poput : ljubavi, zadovoljstva, radovanje sitnicama.

Zavisno od toga kako smo raspoloženi i šta osećamo, tako i privlačimo druge ljude. Naša osećanja su zapravo magnet, odnosno privlače slična osećanja. Sigurno ste primetili kada ste neraspoloženi i besni, da brzo i naiđete na ljude istog raspoloženja. Ili obrnuto, kada ste raspoloženi i srećni, srešćete osobu istog raspoloženja ili ćete oraspoložiti nekoga.

nije život lak ali nije ni aceton

Da život nije ni aceton, govori u prilog činjenica da ne možemo da izbrišemo ni naše ni tuđe negativne postupke, misli ili reči.  Ne treba se osećati krivim, ali je potrebno priznati odgovornost za sopstvene greške. Ako ne priznamo greške sami sebi, kako da očekujemo od drugih da će priznati da su pogrešili!?

Treba uspostaviti dijalog, razgovarati, oprostiti, radi unutrašnjeg mira dobro  je i zaboraviti  šta je bilo!

Ne neguje se trulo voće!

Negujte unutrašnji mir i spokoj, koji daje životnu snagu i ostanite uvek pozitivni!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here