Donosimo vam odličan recept za današnji ručak. Pileći file punjen u bagetu je idealan predlog kada vam dolaze gosti. Poslužite im neobičan ručak, a vrlo jednostavan za napraviti.
Potrebno vam je :
- Pileći file 500gr.
- 2 šolje brašna
- 4 jaja
- 2 šolje prezli
- 1 veliki baget
- 10 do 12 listova sira ( npr.mocarele)
Za marinara sos potrebno vam je :
- Šolja istopljenog maslaca
- Peršun
- Sitno iseckan luk
- Parmezan
Priprema:
Potrebno je da izrežete pileći file na trake debljine do 2cm. Zatim da u odvojene činije stavite jaja, brašno i prezle. Prvo stavite piletinu u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Ponovite postupak dok ne potrošite svu piletinu.
Dok to radite, ostavite da se greje ulje u tiganju, na srednjoj temperaturi, a rerun zagrejte na 180˚C. Pržite piletinu dok obe strane ne postanu zlatno braon boje.
Pripremite baget, tako što ga izrežete na dužinu kao što ste i pileći file. A onda, unutrašnjost bageta izvadite nožem.
Piletinu u motajte u listove sire /mocarele I tako umotanu piletinu gurnite u ispražnjen baget.
Na pripremljen pleh, postavite foliju, zatim stavite napunjen baget na sredinu folije, prelijte ga sa već pripremljenim marinara sosom. Kada to uradite potrebno je samo da zatvorite foliju i pečete 20 do 25 minuta, dok se sir ne otopi.
Kada vidite da je gotovo, sklonite foliju i poslužite gostima uz neki prilog.
Nadamo se da vam se dopada predlog za ručak.
U prilogu, pogledajte i video kako pripremiti pileći file u bagetu!
Prijatno!