NaslovnaPutovanjaMostar - 1 od 7 najpotcenjenijih romantičnih gradova na svetu

Mostar – 1 od 7 najpotcenjenijih romantičnih gradova na svetu

Kako današnji mediji javljaju, Američka stranica Matador Network uvrstila je Mostar na prvo mesto liste „sedam najpotcenjenijih romantičnih gradova na svetu“.
Komšiluk nam je lep sa svih strana ali istina je da nekim krajevima nismo dali dovoljno pažnje.

Dosta je razloga koji idu u prilog Mostaru kao turističkoj oazi i zbog sunca, povoljne klime, čuvenih spomenika, zaista je primamljiv za sve putnike, a posebno za one zaljubljene. Stari most simbol je ljubavi i spajanja ljudi, pa su se upravo na ovom mestu desile mnoge veridbe i prosidbe. Čak su i svoje sudbonosno „da“ na Starom mostu izgovorile su i brojne turistkinje iz različitih delova sveta.

mostar
FOTO:unsplash

„Prošle godine, jedan par iz Alabame se verio ovde, što dokazuje tvrdnju da je Mostar u suštini jedan od romantičnijih i lepših gradova u Evropi“, tvrdi Ibrahim Šabanac, turistički vodič.

„Mostar je miks turskog uticaja, evropske arhitekture, popločanih ulica, pijaca, kafića, pa je vreme da se okonča monopol Grada ljubavi (Pariza) na romantiku“, navodi se na američkoj internet stranici koja je Mostar stavila na prvo mesto sedam najpotcenjenijih romantičnih gradova na svetu.

Navodi se, kako brojni gradovi širom sveta „treba da dobiju priznanje“ koje zaslužuju, kao i da je vreme da se ukaže na male, lepe lokacije, koje su savršene za zaljubljene parove.
Mi se potpuno slažemo sa ovom konstatacijom jer smo sigurni da svi naši čitaoci poznaju bar neko mesto koje je predivno a za koje većina sveta nije čulo.

Danas je to Mostar, a nama je drago što možemo preneti ovakvu vest i preporučiti svima da posete ovaj divni, romantični grad!

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments