Home Putovanja Ajfelova kula je nezaobilazna turistička atrakcija i simbol Pariza

Ajfelova kula je nezaobilazna turistička atrakcija i simbol Pariza

0
Ajfelova kula je nezaobilazna turistička atrakcija i simbol Pariza

Ajfelova kula se nalazi u Parizu u 7.arondismanu. Na prelepoj je lokaciji, odmah uz reku Senu, koja protiče kroz ceo Pariz.
Preko puta Ajfelove kule je Trokadero, ujedno i najbliža metro stanica na samo 5 minuta laganim hodom.
Kada izađete iz metro stanice i uputite se ka Ajfelovoj kuli, nemojte propustiti trenutak da napravite nekoliko lepih fotografija.

Ajfelova kula je metalni toranj sagrađen na Marsovim poljima u Parizu i danas je znamenitost i simbol Pariza. Sagrađena je 1889. kao eksponat za Svetsku izložbu povodom proslave stogodišnjice francuske revolucije. Do 1930. godine je bila najveće zdanje na svetu sa svojih 300 metara visine. Ime je dobio po inženjeru koji ga je projektovao Gistavu Ajfelu. Danas je značajna turistička atrakcija sa preko 5.5 miliona posetilaca godišnje.
Cena ulaznica na toranj se kreću od 2.50 eur za decu do 25.50 eur za odrasle. Radno vreme tornja je od 9 ujutru do 1 sat posle ponoći u sezoni.
Preporučujemo vam da kupite kartu za stepenice do drugog nivoa, a onda liftom do vrha (jedina opcija).
Čekanje lifta zna da potraje i do sat vremena, a hodanje uz stepenice dobro je i kao vrsta rekreacije dok se lagano penjete i uživate u pogledu.

Između prvog i drugog nivoa napravite predah pa nastavite dalje. Od drugog nivoa, popeće vas lift do vrha. Cena ove ulaznice iznosi 19.40 eur.
Kada se popnete na vrh tornja oduševićete se pogledom koji se pruža na ceo Pariz. Predlažemo vam da vrh tornja posetite na kraju obilaska Pariza, kako biste mogli da vidite kako izgleda kada se posmatra i sa visine.
Poseta tornja će vam uzeti sigurno do 4h, a kada dohvatite vrh nećete želeti da ga tako lako pustite.

https://www.instagram.com/p/Bnej9y9ll1Z/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here