Home Enterijer Sređivanje kancelarija – korak po korak!

Sređivanje kancelarija – korak po korak!

0
Sređivanje kancelarija – korak po korak!

Koliko god bili kivni na svoj radni dan, kolege, ponedeljak ili šefa, morate priznati da prostor u kome provodite vreme utiče na vaše raspoloženje. Ili vas dodatno degradira ili vam olakšava poslovne izazove i sve što dolazi s tim. Kancelarija je prostor u kome provodite 1/3 vašeg dana, stoga ne zaboravite da postoje stvari koje i sami možete učiniti kako biste poboljšali vašu okolinu.

sredjivanje kancelarije

Ukoliko sređujete poslovni prostor, odnosno kancelarije, ili otvarate nove, donosimo vam nekoliko koraka kojim bi trebalo da se vodite pri uređenju.

1. Imajte na umu da vaša kancelarija odiše i vašim ali i identitetom vaše firme. Bitno je uskladiti energiju kako za sebe tako i za klijente, jer ipak je prvi utisak jako bitan. Želite prvenstveno dobar osećaj u prostoru u kom boravite, a tako i vaši klijenti. Prenesite notu sebe i svoje firme na kancelarijski prostor!

sređivanje kancelarije


2. Čistoća! Verujte da odišete poverenjem, jer kada vodite računa o „svojoj kući“ odajete utisak da ste od poverenja i da ćete izaći u susret i vašim klijentima!


3. Nameštaj birajte pre svega radi udobnosti, a potom i radi estetike. Neka bude kompletiran sto i stolice, lepa komoda, ali i zanimljiva fotelja jarkih boja nije na odmet. Uskladite sa bojama zidova i ozbiljnošću vaše profesije. Ne ide baš disko kugla u advokatskoj kancelariji, zar ne?

kancelarija


4. Zidove bojite u boje koje predstavljaju simbiozu vaše profesije i estetike. Ako ste u nekim ozbiljnijim branšama, poput banaka, advokatskih kancelarija, zubarskih ordinacija i slično, birajte neutralne nijanse zelene, bež, sive.


5. Dekorišite vašu kancelariju. Na zidovima mogu biti umetničke slike, diplome, ali i apstraktni motivi. Unećete dinamiku u prostor i ujedno toplinu. U takvom prostoru kreativnost i produktivnost ne mogu da izostanu. Unesite li biljke, unećete osveženje.

uredjenje kancelarije


6. Radni sto neka vam uvek bude sređen. Dokumentacija i razni papiri neka budu sortirani. Ne dozvolite da budete oni koji izgledaju kao da su u večnom haosu. Vaš pribor uvek odložite u posebne pregrade u stolu ili komodi. Sve to govori o vašem profesionalizmu.

poslovni prostor


Neka vaš radni prostor bude topao i neka odiše profesionalnošću. Pazite da ne napravite kontra efekat i da ne izgleda kao sanatorijum. Oplemenite detaljima, ali i vašim osmehom.

Nije svaki dan ponedeljak! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here