NaslovnaNajčešće greške koje pravimo u enterijeru!

Najčešće greške koje pravimo u enterijeru!

Kada uređujete svoj dom, sasvim sigurno je da želite da što lepše izgleda i da se oseti toplina doma. Neki posegnu za svim i svačim kako bi postigli utisak doma „iz časopisa“. Međutim, mnogi dosta greše. Pročitajte u nastavku najčešće greške u enterijeru.

1. Plastično cveće. Može da ukrasi prostoriju ali nikako nije praktično. Skuplja dosta prašine i gubi boju vremenom. Sveže cveće je uvek lepša varijanta ukrašavanja prostorije. Ako ne kupujete stalno sveže cveće, saksijsko je idealan izbor.


2. Višak ukrasnih jastučića. Nemojte robovati najnovijim kolekcijama prodavnica za uređenje doma i pojedinim „akcijama“. Nagomilavate jastučiće gde treba i ne treba. Ako ne možete normalno sesti na sofu ili kada legnete na krevet sklanjate sve jastuke, onda su vam suvišni. Kupite nekoliko jastučića i s vremena na vreme neke lepe presvlake.

ukrasni jastuci


3. Suviše dekorativnih elemenata. Godinama dobijate suvenire sa raznih putovanja, čak i vi kupujete posudice, vaze, čaše i onda biste sve to da izložite na vidno mesto. Gušite prostor. Šarenilo, oblici, izgledaće vam komoda kao cirkus. Možete jedno vreme izložiti neke dekorativne elemente, klasirajući ih po važnosti, bojama ili oblicima. Menjate postavku kada poželite.


4. Mnogo fotografija na komodi. Znamo da svi imaju prelepe momente u životu, ali ne moraju svi biti izloženi i to u različitim ramovima. Odredite fotografije koje ćete držati u istim ramovima, pa s vremena na vreme menjajte. Ostatak zadržite u foto albumima.

zavese


5. Final touch na prozorima. Dosta domova nema zavese, paravane i tako ostave nedovršenim prostor. To je verujte najjeftiniji način da promenite izgled sobe. Kupite neutralne zavese koje će se uklopiti u svaki stil enterijera.


6. Mnogo boja u prostoru. Nemojte mešati dosta boja i uzoraka u prostoru. Dobićete vizuelno manji prostor nego što jeste. Pratite razliku između kombinovanja i eklektike. Vodite se najprostijim – manje je više.

greske enterijer


7. Predimenzioniran nameštaj. Pre nego što krenete u salon nameštaja izmerite vaš prostor i sa tim merama birajte šta ćete kupiti. U salonu je sve lepo i lepo se uklapa ali vaš prostor nije takav. Ako se prevarite, dobićete malu sobu iako nije, a nameštaj će se sudarati.


8. Neka se sve slaže. Nemojte ovo nikako dozvoliti sebi. Dobićete apoteku ili sanatorijum. Neka se slože dve boje, sa sitnim detaljima kao kontrast. 

hodnik


9. Bezličan hodnik. Prvi utisak kada uđete u nečiji dom stičete baš u hodniku. Mnogi ga ostave nedovršenog i potpuno bezličnog izgleda. Obojite hodnik u neku svetlu boju, dodajte cvet ili ogledalo na zid. Lepe police za ključeve i poštu, daće dozu šarma prostoru. Ako je takav da tu moraju biti smešteni veliki plakari, ukrasite prostor lepim tepihom ili stazom.


Pogledajte oko sebe i primenite neki od ovih saveta, kako bi izbegli najčešće greške u enterijeru. Još ako je izvodljivo bez mnogo truda, čak ćete se i zabaviti. Srećno!

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments