Home Enterijer Nove tapete u vašem domu!

Nove tapete u vašem domu!

0
Nove tapete u vašem domu!

Kada ponestaje ideja kojim bojama biste ukrasili vaše zidove u domu, birajte uvek rado viđene tapete!
One su vaš najveći saveznik u uređenju prostorija ukoliko izaberete odgovarajuće nijanse ili dezene.

Daćemo vam nekoliko saveta u kojim prostorijama su dobrodošle i koje boje i teksture možete izabrati kako bi efekat bio odličan!

Pastelne boje za spavaće sobe

Kada je reč o spavaćoj sobi, birajte pastelne boje na jednom zidu, mat ili sa nekim blagim detaljima. Ostale zidove bojite u belo, te ćete tako postići da vaša oaza deluje smireno, nežno, ali ujedno i bogato i elegantno.

Tapete poput umetničke slike

Upravo mnoge tapete koje viđamo u savremenim interijerima imaju taj originalni motiv, a poželjne su u dnevnim sobama.

tapete za zid

Cveće i lišće u ogromnim dimenzijama

Predimenzionalni, upečatljivi cvetovi apsolutni su hit kada je reč o motivima na tapetama. Ovo je svakako dobra ideja kako možete uneti eksterijer u interijer i oživeti ga. Ipak, pazite da ne ugušite prostor, već tapetu nanesite na samo jedan zid!

tapete za zid

Elegantne tapete

Bogat, raskošan i mekan materijal baršuna, vrlo popularan na sedećem nameštaju, kao što su garniture, sofe, fotelje i taburei, voli tapete. To je zaokružena stilska priča inspirisana klasikom, građanskim interijerima te hotelskim sobama – sve to sada je u trendu i vredi razmisliti ne samo o baršunu nego i o tapetama kako bi se postigao elegantan utisak vašeg doma.

Tapete u prostorijama inspirisanim klasičnim stilom mogu biti različitih uzoraka – od svetlih, jednostavnih i nenametljivih pa sve od onih sa satenskim sjajem i kićenim motivima. U ovom drugom slučaju pazite da komadi nameštaja ne budu prenaglašenog dizajna ili napadnih uzoraka.

Geometrijski uzorci na tapetama

Geometrijski uzorci, pa tako i pruge imaju posebnu ulogu u svakoj prostoriji. Nežnije, pastelne nijanse po pravilu donose dozu chica, a plave i sive nijanse, dozu elegancije i profinjenosti. Jarke boje ili recimo, crna boja sa sobom nose dramatiku i ekstravaganciju.

Ako se odlučite za uzorak pruga na tapetama, okomite i tanke pruge će izdužiti prostor te će se on činiti višim, dok će horizontalne i deblje pruge umanjiti prostor, ali mu isto tako dati i dubinu.

Nadamo se da smo vam pomogli pri odabiru najpogodnijih tapeta za vaš dom, te da ćete uživati u vašem prostoru kada ih postavite! Neka vaš dom bude lep, profinjen i elegantan, baš kao i vaš život!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here