NaslovnaDizajner Nate Berkus savetuje povodom uređenja enterijera!

Dizajner Nate Berkus savetuje povodom uređenja enterijera!

Američki dizajner Nate Berkus koji svojim uređenjima enterijera oduševljava ljubitelje estetike širom sveta odlučio je da podeli i neki savet za sve one koji žele preurediti svoj dom.

NIKAKO NE PRETERUJTE!

Nateova tvrdnja kako je puno korisnije preurediti ono što već imate nego kretati u kompletno preuređenje, daće mnogima ohrabrenje da nastave u svojim naumima i mogućnostima.

Ne preporučujem stvaranje velikih, nepromišljenih promena na početku godine. Za velike promene, osim finansija, trebate imati vremena, snage, volje i – nadahnuća. Inače će konačni rezultat biti traljav i nećete biti zadovoljni uređenjem. I površni makeover će doneti novu energiju u vaš prostor i omogućiti vam da vidite stvari na nov način“, ističe Nate te dodaje kako se ne trebate fokusirati na trendove jer ćete nakon toga uvek imati utisak da niste postigli ono što tražite. „U domu koji slepo sledi trendove uvek se oseća da je on verzija nečega što ste sve već videli na fotografijama magazina“, zaključuje.

nate enterijer

NEKA BUDE PRVO PRAKTIČNO PA ONDA LEPO

„Proverite možete li napraviti funkcionalnu, a onda i lepu prostoriju sa stvarima koje već posedujete. Postoji li nova energija ili neka nova funkcija koja može izaći iz nekog postojećeg komada nameštaja? Na primer, stolić ili polica koje mogu poslužiti kao noćni ormarić? Najbolje dizajnirane prostorije su one koje imaju u sebi tu nepredvidivost i slojevitost, te vaš lični pečat. Da biste to postigli, potrebno je biti odvažan i malo eksperimentisati“, predlaže Nate Berkus.

uredjenje enterijera

IGRAJTE SE SITNICAMA

„Ponekad i najmanje stvari mogu učiniti veliki uticaj na izgled i atmosferu u prostoriji. Uzmite mini stone lampe s noćnih ormarića i preselite ih na konzolni sto u boravku ili hodniku. Ili razmestite ogledala po kući – promenite im poziciju i dobićete sasvim novu igru ogledala i svetla. Ovo je vrlo učinkovit način da se u nekoj prostoriji promeni atmosfera“ smatra dizajner. Isto ovo Nate predlaže da učinimo s ukrasnim jastucima, tepisima i umetničkim slikama kao i fotografijama.

NEKA PROSTOR DIŠE

Nate savetuje da pre nego što krenemo u makeover pogledamo svaki komad u prostoriji koju želimo preurediti i zapitamo se: pridonosi ili i kako ova stvar priči koju želim ispričati u ovom prostoru, zatim ima li to sentimentalnu vrednost i podseća li me na nešto lepo, šta budi lepe i plemenite emocije?
„Ponekad držimo stvari u svom domu a da ni sami ne znamo zašto. Jer, žao nam je baciti ih u smeće pa zato od doma pravimo skladište zbog kog ne možemo disati. Pročistite svoj prostor i prodišite!“, ističe Nate te dodaje kako neke stvari, ako su u dobrom stanju, možemo i donirati.

Nadamo se da su vam poslužili saveti, pa makar u meri da vas nateraju da razmislite o navedenom a i svom životnom prostoru.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments