Home Enterijer 5 aktuelnih trendova u uređenju kupatila!

5 aktuelnih trendova u uređenju kupatila!

0
5 aktuelnih trendova u uređenju kupatila!

Oni koji opremaju nov stan ili oni koji renoviraju stari, složiće se da je opremanje kupatila jedan od najzahtevnijih zadataka u uređenju stana. Da bi sve bilo besprekorno i krajnje funkcionalno za dugi niz godina života u stanu, dosta je elemenata na koje morate obratiti pažnju. Najvažniji je kvalitet materijala koji birate, sanitarije i njihov izgled, kao i trend koji vlada i vaš stil.

Kupatila su intimni prostori i sama pomisao da jedva čekate pod tuš posle napornog dana, donosi olakšavajuće misli vašem telu.
Ipak, potrebno je pomno odabrati sve elemente kako se ta doza opuštanja ne bi dugo još izbrisala.
Mi vam predstavljamo 5 vodećih trendova u uređenju kupatila koji ne jenjavaju tako brzo.

Na prvom mestu, to su motivi DRVETA, MERMERA I BETONA

Da bi vaše kupatilo bilo moderno, možete izabrati keramičke pločice velikih dimenzija, neobičnih oblika, nenametljivih uzoraka.
Motiv DRVETA možete izabrati u različitim nijansama. Ovakva keramika unosi veliku dozu topline u prostor.

Ukoliko želite malo više elegancije u kupatilu, idealan izbor je MERMER, a za ljubitelje minimalizma idealan izbor je BETON.

Na drugom mestu, savetujemo vam da izaberete TEHNOLOŠKI SAVRŠENE SANITARIJE

Nove tehnologije itekako su prisutne i u kupatilima te više ne čude upravljači, tipke i digitalni gadgeti i u ovim prostorijama.
Možete izabrati ogledala s LED rasvetom ili slavine s ugrađenim senzorom pokreta, tuševe i kade s automatskom regulacijom temperature vode i pravim malim spa dodacima koji boravak u kupatilu čine wellness doživljajem.

Ono što će mnoge oduševiti i što je trend koji tek dolazi jest su wellness WC-i. Na primer, Multiclean WC sedalo ima funkcije pranja i sušenja te se njegove funkcije (podešavanje temperature daske, temperature vode..) može podešavati putem daljinskog upravljača.

Preporučujemo vam i WALK-IN TUŠEVE ILI PLITKE KADE

Tuš kabine u ravni poda zauzimaju manje prostora, pa su idealne za manja kupatila, ali sjajno se uklapaju i u većim kupatilima. A ako ipak želite imati podlogu ali i biti u trendu, na raspolaganju su modeli plitkih kada, jedva debljine dva do tri centimetra. Pored tuš sistema, dovoljno je ugraditi u pod slivnik, odnosno kanalicu s atraktivnim pokrovom te staviti staklenu ili plastičnu stenu koja ne mora biti nužno fiksirana za pod.

Trend koji obožavaju ljubitelji visokog sjaja i luskuza – SJAJ i LUKSUZ

Zlato, srebro i bakar uz eventualni dodatak platine pun je pogodak u modernim kupatilima. Unose dašak luksuza i elegancije. Ovakve, sjajne površine na slavinama, tuševima, podnim i zidnim oblogama kao i detaljima poput rasvete ili ogledala sve su češći izbor u kupatilima.
Ako vam se metalik sjajne površine ne sviđajutada ovaj trend možete postići sanitarijama – umivaonicima, školjkama, kadama, slavinama ili pločicama posebnog dizajna.

Neizostavni VINTAGE MOTIVI!

Pravi predstavnik vintage-a u kupatilu je svakako samostojeća kada, koja ne mora biti nužno na nogama od metala. Postoje novi modeli samostojećih kada modernog dizajna koje će savršeno funkcionisati i u manjim kupatilima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here