Home Enterijer Detalj od kaljenog stakla kao ključna tačka prostorije

Detalj od kaljenog stakla kao ključna tačka prostorije

0
Detalj od kaljenog stakla kao ključna tačka prostorije

Dobar dizajn enterijera u sebe će inkorporirati jednu ključnu tačku prostorije koja privlači najviše pažnje na prvi pogled. Ona se koristi kako bi se definisao prostor ili njegova upotrebna svrha, i može ga učiniti da deluje privlačnije i upečatljivije. Ova žiža pogleda je ono što želite da ljudi prvo vide kada uđu u sobu – bilo to neko umetničko delo, kamin ili dekorativni zid. Nakon što odlučite šta je ova tačka, sledeći korak je da ostatak enterijera dizajnirate oko nje. Iako uređenje doma deluje kao težak posao, ukoliko odredite ključnu tačku prostorije i onda je gradite oko toga, mnogo ćete sebi olakšati stvar. Mi vam dajemo ideje kako elementi od kaljenog stakla mogu da posluže u ove svrhe.

kaljenog stakla


Ukoliko uređujete kuhinju, ključna tačka svakako neka bude staklena obloga iznad radnog dela. Dizajnirajte je tako da izgleda kao pravo umetničko delo u kome možete da uživate dok spremate obroke, i koje će pleniti poglede svih koji u ovu prostoriju uđu. Iskoristite led svetla kako bi je naglasili i izdvojili. Takođe, odaberite jednu ili dve boje sa slike i od njih načinite bojene akcente širom ostatka kuhinje kojima ćete je povezati u skladnu celinu.

kaljenog stakla


U kupatilu možete da se opredelite za kontrast kao sjajan način da se naglasi ključna tačka prostorije. Na primer, jedan od zidova izradite od kaljenog stakla sa motivom ili šarom po želji, a kako bi došao do izražaja, ostale elemente i dekoracije odaberite u drugoj boji. Ovim ćete postići jednu razigranu atmosferu i interesantan efekat.

kaljenog stakla

U dnevnoj sobi postoji bezbroj mogućnosti kojima se možete igrati. Ključna tačka ovde može biti pogled ka spolja koji se vidi kroz staklena vrata, a kako bi ga uokvirili i naglasili, iskoristite zavese u nekoj prijatnoj boji ili šari koje će privući dodatnu pažnju na njega. Takođe, aranžirajte ostatak nameštaja tako da cela prostorija vodi baš ka ovoj žiži pogleda. Za šta god da se opredelite, ključnu tačku naglasite i učinite tako da cela prostorija teče ka njoj, dok će ona zauzvrat definisati njenu estetiku i vizuelni dojam.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here