NaslovnaKrevet kao ukras spavaće sobe!

Krevet kao ukras spavaće sobe!

Sećate se neke posebne sobe iz hotela u kom ste boravili? Glavni utisak uvek ostavi krevet, njegov izgled i uzglavlje kao glavni ukras spavaće sobe. Za one koji renoviraju ili tek uređuju svoju spavaću sobu, pripremili smo nekoliko ideja.

Moderni dizajn u uređenju vaših domova, ne zaobilazi ni spavaće sobe. Uzglavlja su visoki delovi iznad kreveta koji prate boju, teksturu i formu kreveta. Doprinose dekoraciji cele sobe.

krevet sa naslonom

Obično su drveni, na šta smo i naivikli, a povratkom klasike, dobili smo pregršt ideja u vidu tapaciranih brušenom kožom, tkaninom ili plišanim uzorkom.
Time se dobija na utisku da se nalazite u hotelskoj, a ustvari vašoj spavaćoj sobi.
Definitivno, glavni dekorativni adut su takva uzglavlja iznad kreveta.
Do sada, bili su tek nekoliko centimentara iznad površine kreveta. Dizajneri su se odlučili povećati dimenzije u visinu, tako da neki dosežu i do plafona ili pak, u dužinu skroz do zida. Mogu biti kao sastavni deo polica ili ormara kako bi zaokružili celinu.

Dizajnerska mašta, boje i teksture ostavljaju bez daha, tako da nam preostaje samo da se usudimo useliti takav krevet u svoju sobu.
Ne izbegavajte novine u uređenju vaše spavaće sobe! U kombinaciji sa bojom zidova, lepih zavesa i ostatka dekorativnog materijala, možete postići izuzetnu dozu elegancije, prefinjenosti i nadasve, utisak kao da ste u nekom prelepom hotelu. 

Što se tiče stilova, uzglavlja se sjajno kombinuju sa skandinavskim, klasičnim, rustičnim. Ako vam se neki krevet dopada bez odgovarajućeg uzglavlja, uvek možete posebno izraditi i dati mašti na volju.

spavaca soba

Kao glavni zaključak, neka vaš krevet bude centralni deo prostorije kao što bi i trebalo da bude, a uzglavlje neka prati tu ulogu. Osmelite se pri biranju boja, tekstura i materijala. Neverovatno izgleda kada uđete u belu sobu sa decentnim detaljima, a glavnu nijansu čine kraljevsko plava ili tamno zelena i to u plišu. Takve boje odgovaraju brušenoj koži i pomenutom plišu. Neutralnije su pristupačnije koži ili tkanini. Izvolite pogledati naše ideje.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments