NaslovnaEnterijerNajlepše boje za dečije sobe

Najlepše boje za dečije sobe

Za naše najmlađe uvek biramo neke vedrije boje kako bi njihov prostor odisao svežinom i razigranošću.
Naime, zidovi dečijih soba se vrlo brzo uprljaju te oštete – to dobro znaju svi roditelji koji svake godine kreću u akciju novog krečenja sobe svojih mališana.

Pripremili smo vam nekoliko saveta na šta trebate paziti prilikom krečenja dečije sobe, koje su boje najbolje za ove prostore s obzirom na njihovu namenu.

Deca vole žive, vedre i jarke boje – žutu, narandžastu, plavu, ljubičastu i ružičastu boju, a prostor treba biti razigran čemu baš odabir boja može mnogo doprineti.

Bela pozadina je najsigurniji odabir jer ćete tako najmanje pogrešiti, ali jedino ako oslikate pojedine motive u bojama, dobićete pun pogodak! 
Na primer, pastelna plava i žuta će biti idealan izbor, baš kao i jarke boje, koje će prostor istovremeno učiniti dinamičnim i punim živosti i vedrine, ali i opuštajućim. Najbolji izbor je kombinovanje boja – ako je baza neutralna, neka samo jedan zid bude obojen u nekoj istaknutijoj boji.

Birajte kvalitetne boje jer one garantuju da će boja na zidovima biti identična onoj koja je i navedena na pakovanju, što nije čest slučaj s bojama neproverenih proizvođača, kao i kada sami mešate boje dodavanjem pigmenata.

Kako bi duže trajala i odolela mrljama, birajte boje koje imaju dobru pokrivnost i koje će se moći brisati mokrom krpom, a da se pritom ona neće skinuti sa zida ili izbledeti nego će ostati blistava i sveža. Tekuće mrlje poput soka, jogurta, mleka, vina, vode samo će kliziti sa površine zidova, ne upijajući se u boju. To je definitivno sjajno rešenje ako želite izbeći da krečite dečiju sobu svakog proleća.

Ukoliko sami krečite, majstori preporučuju da uvijek sa krečenjem počnete od plafona jer na zidove zna pasti koja kap boje. Ako je zid već okrečen, to svakako nije poželjno.

Takođe, kada pristupite krečenju zidova, boju nanosite odozgo prema dole. Sačekajte da se zid osuši pre nanošenja idućeg sloja.

Sve je stvar izbora, kao i vašeg senzibiliteta. Nemojte izbegavati ocrtavanje zidova trakama i mešanje boja. Pogledajte u prilogu kako može biti efektno, razigrano i lepo!

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments