Home Beauty Glicerinski sapun za lice – savršena nega!

Glicerinski sapun za lice – savršena nega!

0
Glicerinski sapun za lice – savršena nega!

Na tržištu je pregršt preprata koji nam se preporučuju za savršenu negu lica. Dosta se daje važnosti i prirodnim sastojcima od kojih se prave razne kreme, sapuni i gelovi za čišćenje lica. Sasvim sigurno ste čuli za glicerinski sapun ali nije baš često u upotrebi. Obično se fokusiramo na najnovije preparate poznatih kozmetičkih kuća.

Mi ipak verujemo da su baš oni preparati koji su možda zanemareni, najadekvatniji. Stoga, pročitajte u nastavku o glicerinskom sapunu i odlučite hoćete li probati.

sapun

Glicerin je osmotski aktivna supstanca te izvlači vodu iz kože na površinu. Korišćenjem glicerina, koža će izgledati hidrirano i čisto. Za razliku od „pravih“ sapuna, vaša koža će konstantno biti hidrirana zadržavajući molekule vode na površini. Tako ćete sprečiti pojavu bora, akni, kao i ožiljaka. Može se reći da je glicerinski sapun i antiage proizvod.

glicerin

Za one koji imaju prirodno suvu i osetljivu kožu, posebno je važno koristiti glicerinski sapun jer je njegov pH nizak tako da koža održava svoju prirodnu vlažnost. Uporedite, koristeći „prave“ sapune, koža vam je često isušena, a ubrzo postaje i masnija, čime se popunjavaju pore i eto vam bubuljica. To sigurno ne želite. A kada koristite glicerin, uklanjate višak masnoća i time sređujete vaše pore. Idealan je proizvod za one sa masnom kožom.

glicerinski sapun 1

Nemojte biti skeptični, usudite se da probate. Posavetujte se sa farmaceutom u apoteci i izaberite adekvatan glicerinski sapun. Znajte da ćete imati sjajno hidrirano lice i sprečićete prevremeno starenje i oštećenje kože lica. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here