NaslovnaBeautyMORINGA - biljka koja jača imunitet

MORINGA – biljka koja jača imunitet

Verujemo da je došlo zlatno doba očuvanja zdravlja te stoga posežemo za najzdravijim biljkama koje nam je podarila priroda.

Moringa oleifera vodi poreklo sa Himalaja a danas se gaji i širom Azije, Afrike i Južne Amerike. U novije vreme ima je i u Evropi, a njen prah prodaje se i na našem tržištu. Reč je o listopadnom, razgranatom drvetu, čiji je gotovo svaki deo upotrebljiv. Koren je razvijen i mirisom podseća na ren. Cvet je mirisan i boje bele kafe. Pogoduje joj temperatura preko 20 stepeni, a uz odgovarajuće uslove, nema period mirovanja, ne odbacuje listove i može da cveta čitave godine. 

Prah od lišća moringe pomaže kod raznih upala, podstiče cirkulaciju, reguliše krvni pritisak i pojačava imunitet zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C. Jedna kašičica praha od lišća moringe na dnevnom nivou, može da nam očuva zdravlje.

Moringa je poznata kao lek za mnoge bolesti. Mnogobrojne naučne analize pokazale su da je bogata proteinima, vitaminima i mineralima od povrća. U svetu je proglašavaju najlekovitijom i najhranljivijom biljkom dosad otkrivenom.

Vitamin C

Moringa prah pomaže kod raznih upala, podstiče cirkulaciju, reguliše krvni pritisak i poboljšava imunitet, što duguje visokom sadržaju vitamina C. Analize su pokazale da ga ima dvostruko više nego u pomorandži. Obnavlja ćelije mozga poboljšavajući mentalne funkcije. Nadoknađuje gubitak energije, pa se preporučuje i kod neuhranjenosti. Takođe, blagotvorno deluje na sistem organa za varenje i pomaže kod poremećaja probave. 

Moringa

Dijabetes

Ova biljka prava je riznica lekovitih materija sa više od 90 nutrijenata. Sadrži više vitamina A nego šargarepa, kalijuma koliko i banana, i dva puta više proteina i kalcijuma od mleka. Izuzetno je bogata i gvožđem i vitaminima B kompleksa, kao i vitaminom E, kog ima više nego u pšeničnim klicama. S obzirom na to da ne sadrži šećer, a ima malo ugljenih hidrata, odlična je hrana za obolele od šećerne bolesti, posebno pogodna kod dijabetesa tipa jedan i dva.

Ovakva tvorevina hranljivih materija svakako pogoduje savremenom načinu života, koji često podrazumeva hronični nedostatak vremena. Mogućnost da uzmete jednu kašićicu tog zelenog praha i malo vode i odmah popijete, stvarno ne predstavlja problem već samo spas sebe i svog zdravlja!
Potražite ovaj prah u najbližoj prodavnici zdrave hrane i utičite na svoje zdravlje!

RELATED ARTICLES

Aktuelne boje noktiju

Homemade maske za lice

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments