Home Majka i bebe Mirovanje u trudnoći ne mora biti smaranje!

Mirovanje u trudnoći ne mora biti smaranje!

0
Mirovanje u trudnoći ne mora biti smaranje!

Drage buduće mame a i već sadašnje mame, sigurno je bar neka od vas u situaciji ili je bila, da mora provesti trudničke dane u strogom mirovanju. Čujemo često okolo kako to zna biti nesnošljivo i jako, jako dosadno.

S obzirom da ste u najlepšem periodu života u kom jedna žena može biti, nemojte dozvoliti da vam prođe u negodovanju. Iščekivanje bebe može biti jako stresno ali i lepo. Devet meseci se upoznajete sa sobom u svemu novome, a i sa vašom bebom u stomaku.

mirovanje u trudnoći

Predlažemo vam nekoliko stvari koje možete uraditi tokom dana mirovanja a da vam ne bude mučno.

Na prvom mestu je svakako ODMOR. Sve zavisi šta za vas predstavlja odmor, ali u svakom slučaju neka to bude leškarenje i uz to, da pogledate neku zanimljivu emisiju i spoznate neka nova iskustva.

Dosta se preporučuje i ČITANJE. Samim tim, vaše misli će se uputiti daleko od svakodnevice na neka druga mesta i likove pa nećete imati fokus na vašoj dosadi.

Najlepši savet koji možemo da vam damo jeste da u danima mirovanja RAZGOVARATE SA SOBOM. Otpustite svoje negativne misli, mišljenja i navike. Pripremite se da budete odgovorna mama.

PIŠITE DNEVNIK. Pišite svakodnevne misli ili se prisetite svih trudničkih dana i sagledajte sve ono što čini DRUGO STANJE.

mirovanje u trudnoći

Ukoliko ste imale neku veštinu ili hobi, pa je zapostavljen, evo idealnih dana za oživljavanje istog! Možda je reč o slikanju, ili šivenju, a možda i da otvorite svoju kutiju sa skupljenim salvetama od pre?

I naravno, pišite SPOMENAR i tokom trudnoće i posle kada se beba rodi. Zar to ne bi bio idealan poklon za vaše dete kada bude već oformljena ličnost?

Budite smirene, iskoristite svaki momenat koji imate da se odmarate i uživate u najlepšim danima vašeg života!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here