NaslovnaPileći file punjen u bagetu!

Pileći file punjen u bagetu!

Donosimo vam odličan recept za današnji ručak. Pileći  file punjen u bagetu je idealan predlog kada vam dolaze gosti. Poslužite im neobičan ručak, a vrlo jednostavan za napraviti.

Potrebno vam je :

  1. Pileći file 500gr.
  2. 2 šolje brašna
  3. 4 jaja
  4. 2 šolje prezli
  5. 1 veliki baget
  6. 10 do 12 listova sira ( npr.mocarele)
baget

Za marinara sos potrebno vam je :

  1. Šolja istopljenog maslaca
  2. Peršun
  3. Sitno iseckan luk
  4. Parmezan

Priprema:

Potrebno je da izrežete pileći file na trake debljine do 2cm. Zatim da u odvojene činije stavite jaja, brašno i prezle. Prvo stavite piletinu u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Ponovite postupak dok ne potrošite svu piletinu.

pileći file u bagetu

Dok to radite, ostavite da se greje ulje u tiganju, na srednjoj temperaturi, a rerun zagrejte na 180˚C. Pržite piletinu dok obe strane ne postanu zlatno braon boje.

Pripremite baget, tako što ga izrežete na dužinu kao što ste i pileći file. A onda, unutrašnjost bageta izvadite nožem.

Piletinu u motajte u listove sire /mocarele I tako umotanu piletinu gurnite u ispražnjen baget.

Na pripremljen pleh, postavite foliju, zatim stavite napunjen baget na sredinu folije, prelijte ga sa već pripremljenim marinara sosom. Kada to uradite potrebno je samo da zatvorite foliju i pečete 20 do 25 minuta, dok se sir ne otopi.

Kada vidite da je gotovo, sklonite foliju i poslužite gostima uz neki prilog.

Nadamo se da vam se dopada predlog za ručak.

U prilogu, pogledajte i video kako pripremiti pileći file u bagetu!

Prijatno!

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments