Home Slobodno vreme Zimsko – prolećno raspremanje ormara

Zimsko – prolećno raspremanje ormara

0
Zimsko – prolećno raspremanje ormara

Sa lepšim vremenom dolaze i nama ne tako lepe ideje – raspremanje ormara! Većinu žena već boli glava pri pomisli na to. Posebno jer je ovaj period nekako „teži“ u odnosu na ostale prelazne periode u godini, jer smo i mi malo „teži“ (kg). Ipak nije jednostavno odložiti prelepu bluzu koju ste kupile prošle sezone, zbog nekoliko prevoja u struku… Razume li nas iko?

Mi smo rešili da vam pomognemo sa nekoliko saveta.
1. Izbacite svu odeću iz ormara. Klasirajte: majice na majice, pantalone na pantalone, suknje na suknje itd.

2. Isprobajte svaki komad odeće ponovo. Znamo da može dugo trajati, ali, zar nije bolje tako pa da odmah znate čime raspolažete, ili držati u ormaru odeću koja vam samo kupi prašinu? Šta vam odgovara zadržite, šta ne… uvek ima neko kome bi dobro došla gardaroba.

3. Kada ste isprobali šta vam može lepo pristajati u narednom periodu, pređite na novo pitanje – Da li zaista volite taj komad odeće? Znate i same, da stoji kao saliveno, ako vam nije lep osećaj u tome, ne vredi…

4. Postavite sebi pitanje kada ste poslednji put nosile taj komad odeće oko kog se baš nećkate.

5. Ukoliko je vama draga stvar isflekana, prvo se zapitajte vredi li je nositi na hemijsko čišćenje. 

6. Ukoliko je neki šav popucao, trk do najbliže krojačice da se to sredi!

7. Obratite pažnju kolika vam je gomila za – NE! Da li ste preterale? Vodite se time da vam u ormaru ne treba samo ono što vam ne stoji, malo je ili je upropašćeno. Ukoliko imate duplikate nekih stvari, ostavite nešto i za „po kući“.

8. Zimsku gardarobu odvojite u neki drugi deo ormara, a fokus stavite na laganije strukture koje će nam trebati narednih dana.

9. Kada ste se već dobro umorile, preporučujemo da se uz kaficu i otvoren ormar odmorite. Papir i olovku u ruke i zapišite šta vam je zaista neophodno za predstojeću sezonu. Znate čime raspolažete, ulažite pametno u svoj izgled.

Srećno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here