Home Slobodno vreme Istrajnošću do obrazovanja – Durga Kami

Istrajnošću do obrazovanja – Durga Kami

0
Istrajnošću do obrazovanja – Durga Kami

Durga Kami je čovek koji je ostvario svoj životni san – da pohađa školu!Ima 71 godinu i pohađa srednju školu u jednom selu u Nepalu. Svako jutro on pešači sat i po do svoje škole. Čuđenje u svetu je izazvala činjenica kako jedan starac može pohađati školu koja bi trebalo da je iza njega još odavno.

Upravo njegov život je odgovor na pitanje.Rodio se u višečlanoj porodici kao najmlađe dete od 10 blizanaca. Roditelji su mu brzo preminuli, te je bio prinuđen da još kao dečak nadniči po selu. U to vreme škola je bila dostupna samo deci iz više klase društva. Terali su ga od sebe.Život je tekao, on je zasnovao porodicu i postao otac šestero dece a zatim i osmoro unučića.

Nakon što mu je supruga preminula, konačno je mogao sebi da se posveti. S jedne strane tuga jer je ostao sam ga je navela da se upiše u školu. Nailazio je na silne poteškoće. Roditelji dece iz razreda smatrali su ga nekim čovekom koji trguje ljudima i posmatra potencijalne žrtve. Ipak, stekao je drugare. Doživeo radost. Danas su mu omiljene društvene nauke i ima želju da magistrira.Smatra da je najvažnije u životu svakog čoveka da bude primer drugima, te bi voleo da utiče i na mlade i stare.Svakako, ovo je primer istrajnosti i dokaz da su i san i jaka želja ostvarivi!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here