NaslovnaPutovanjaBergün je jedno od najlepših sela na svetu

Bergün je jedno od najlepših sela na svetu

Jedna od najlepših zemalja na svetu je Švajcarska, zbog svoje prirode i prirodnih bogatstava. Selo Bergün koje se nalazi u regiji Albula i deo je kantona Graubindena, na samo sat vremena od poznatih mesta Sankt Morica i Davosa, predstavlja oazu mira i lepote.

Ono što je zanimljivo za ovo prelepo mesto je činjenica da su lokalne vlasti zabranile fotografisanje ovog sela i lepote njihovih pejzaža kako se ne bi uznemiravali oni koji ne mogu da ga posete. Ukoliko prekršite ovaj zakon, snosićete novčane posledice – simboličnih 5 franaka.

Odmah smo pomislili, kakav marketinški trik za turističku ponudu ovog kraja. A u zvaničnom saopštenju naveli su sledeće: „Naučno je dokazano da prelepe fotografije sa odmora na društvenim mrežama čine one koji ih gledaju nesrećnim, zato što oni nisu u mogućnosti da posete određeno mesto“. Gradonačelnik Peter Nikolaj ističe da ne žele deliti prelepe fotografije svog mesta po društvenim mrežama već umesto toga poziva sve turiste da ga posete i osete tu sreću koja je duboko utkana u meštane
Bergüna.

Verujmo im na reč! Srećan put!

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments