Home Slobodno vreme Adekvatna rasveta u domu je stilski ključni faktor

Adekvatna rasveta u domu je stilski ključni faktor

0
Adekvatna rasveta u domu je stilski ključni faktor

Svaki prostor je uređen u određenom stilu i svi elementi moraju biti usklađeni. Adekvatna rasveta u domu je stilski ključni faktor pri uređenju. Stavljajući akcenat na rasvetna tela dobijate kompletiranu celinu koja odiše posebnošću.
Dizajneri tvrde da bi rasveti trebalo posvetiti više pažnje i ne štedeti na izabranim rasvetnim telima.
Uvek vodite računa o funkcionalnosti, dimenzijama i kvalitetu. Kvalitetna rasveta čini zaista prostoriju posebnijom nego da ste izabrali nešto klasično i dosadno.


Mnoštvo toga vam je ponuđeno da izaberete, a mi ćemo vam pomoći pričom o tome.
Geometrijska rasvetna tela
Ravne linije sa uglovima kao forma rasvetnog tela, uklopiće se u svaki stil uređenja. Najbolje se uklapa u industrijski stil. Može vam pružiti eleganciju, raskoš, toplinu i razigranost. Šupljine će slati senke svetla koji će dati dodatnu dekoraciju zidovima. Nemojte ovakve rasvete birati ukoliko su vam zidovi već šareni na bilo koji način.

rasveta raznih boja


Industrijski fazon rasvete
Imaćete utisak da se neko poigrao sa rasvetom, stavljajući horizontalnu metalnu ili drvenu letvu obavijenu užetom na kome su sijalice. Baš takav utisak je zaštitini znak industrijskog stila jer on odiše spontanošću.


Vintage rasveta
Imitacija trske, slame i pruća u obliku kugle ili valjka, daće prostoru toplinu i blago svetlo. Minimalistički i skandinavski stilovi su prepuni ovakvih rasveta.

rasveta za plafon


Elegantna rasvetna tela
Da biste postigli utisak elegancije i luksuza u vašem domu, pravi izbor za vas su rasvetna tela od metala sa zlatnim ili srebrnim premazom. Dobra investicija bi bio i kristal ili staklo u boji. Sjaj na površini rasvetnog tela reflektuje obrise prostorije i dobijate na dinamičnosti prostora. Možete izabrati jedno centralno rasvetno telo i još dva manja, na različitim pozicijama u stanu.
U ponudi ćete sigurno pronaći i rasvetna tela koja po dizajnu podsećaju na elegantan ženski nakit.

Za adekvatnu rasvetu, morate voditi računa o dimenzijama prostora kao i nameštaja. Neprihvatljivo je da se prostor uguši svim tim stvarima. Imajte meru i izaberite rasvetu koja će vam poslužiti godinama.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here