Home Održivi razvoj Ekološko kampovanje u kućici NOLLA!

Ekološko kampovanje u kućici NOLLA!

0
Ekološko kampovanje u kućici NOLLA!

Finska kompanija NESTE imala je za cilj da napravi mesto u kom čovek može živeti bez ikakvog štetnog uticaja na prirodnu sredinu – bez otpada i bez imisija.
S obzirom na stanje u svetu, gde svi pričaju o očuvanju životne sredine a skoro da se ništa i ne menja po pitanju suzbijanja štetnih imisija, ovakav korak u dizajnu, pa i ekologiji, zaista vredi pozdraviti.
Kućica NOLLA, ekološka verzija standardnog kampovanja, može biti postavljena bilo gde sa potpunom malim uticajem na okolinu.

ekolosko kampovanje


Napravljena je od skandinavskog drveta dok energiju preuzima preko solarnih panela smeštenih na krovu. Mobilna je, odnosno lako se premešta bilo gde poželite.


Dizajnirao je finski arhitekta Robin Falck.
Njena visina iznosi 4m, a površina 10 kvadratnih metara. Unutrašnjost je sva od održivih materijala poput lana, jute i bambusa. Sav nameštaj je od recikliranih materijala koje finski brendovi koriste u proizvodnji. 

nolla kampovanje


Samo dva kreveta i mala kuhinja, sa velikim staklom napred koji je zapravo neotvarajući prozor, čine je fantastičnom opcijom za kampovanje.
Kućica se prevozi na prikolicama, gde god poželite. Ako ste u blizini Helsinkija, možete je iznajmiti i boraviti u ovoj lepoti.

kampovanje


Naše oduševljenje, ovim malim, a velikim korakom za opstanak čovečanstva i očuvanja prirode je ogromno! Toliko naučnika, toliko dizajnera, ekologa ima ovaj svet – hajde da pravimo ekološke kuće ljudi!
Da li biste poželeli jednu NOLLU za sebe?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here