NaslovnaModaBrkovi i brada - Muževnost ili maska

Brkovi i brada – Muževnost ili maska

Ako ćemo gledati malo u prošlost, sve vojskovođe, državnici i znameniti muškarci imali su brkove ili bradu. Brkovi i brada su nekako bili sastavni deo njihove snažne ličnosti. Ne zna se da li je to samo bila moda, ali definitivno su golobradi muškarci bili u zapećku u odnosu na bradate.

Taj trend je opadao godinama kako se svet menjao.
Danas, a možemo reći i poslednjih nekoliko godina primetili ste trend bradatih muškaraca.
Nas je navelo da pišemo o tome jer više ne znamo da li je to zaista moderno u tolikoj meri ili su muškarci rešili da budu žrtve trenda. Ili pak, ne žele da se sređuju, rešili se muka.

Složićete se, retko kome baš lepo stoji. Lep muškarac je negovan muškarac. Primeti se ko je posvetio vremena i nege svojim brkovima, ali i ko je zapustio bradu pa to izgleda jako neumesno. Nemojte kvariti lice!
Postavlja se pitanje – da li je brada odraz muževnosti muškarca ili samo maska?
Žene će se složiti, bar veći deo, da bradat muškarac deluje dosta ozbiljnije. Možda neki imaju i bolju prođu kod žena, pa se ne odriču te „maske“ zarad dobrih poena? E to već ne znamo, ali istraživanje koje je sproveo Univerzitet iz Kvinslenda u Australiji je od 8520 žena zatražilo da pogledaju fotografije različitih muškaraca i da ih potom ocene po atraktivnosti na osnovu njihovog fizičkog izgleda.

Muškarci na fotografijama su bili ili u potpunosti obrijani ili su imali bradu. Istraživanje je utvrdilo da su muškarci sa nešto ženstvenijim karakteristikama (poput glatke kože) manje privlačni ženama od onih sa muževnijim crtama (među kojima je i maljavost lica).

Zanimljivo je to što su žene smatrale kako su muškarci sa punim bradama smatrani kao najbolji partner za dugotrajnu vezu.

Faktor muževnosti čini muškarca alfa partnerom što dosta utiče na žene.
Brade takođe predstavljaju zrelost, dostojanstvo, mudrost i rast. To su sve kvaliteti koji se automatski šalju pogledom na tu bradu.

Mi žene ipak imamo dosta načina da izrazimo svoju ženstvenost, dok je muškarcima dosta manji opus izražavanja svojih osobina.
Bradate muškarce obično smatramo kao osetljivije, pažljivije i one koji su u dodiru sa svojim osećanjima.
Ako je verovati istraživanju, žene glasaju za brade, a muškarci za žene!

BRKOVI I BRADA

Kako god, najvažnije je održavati ličnu higijenu i izgledati uredno. Razlog zašto ste bradati ili niste, samo neka vama bude znan dragi muškarci.

Zato, evo i za vas bradate jedna pozitivna vest: 
Brada i brkovi na licu smanjuju izloženost kože štetnim UV zrakama za 1/3 i bolja je zaštita od proizvoda sa zaštitnim faktorom jačine do 20. To znači da brada štiti lice 90 do 95 posto od štetnih ultraljubičastih zračenja i time smanjuje rizik od razvijanja raka kože.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments