Home Majka i bebe Bebini grčevi – noćna mora za roditelje!

Bebini grčevi – noćna mora za roditelje!

0
Bebini grčevi – noćna mora za roditelje!

Mame i tate čija su deca već napunila prvu godinu života i više, dobro znaju šta su prevazišli kada su u pitanju bebini grčevi i da je to prava noćna mora za roditelje.
A vi, dragi budući roditelji, spremite se na zvuk plača vaše bebe i naoružajte se strpljenjem jer ništa vam drugo nije potrebno!

Vidite vaše dete kako se muči, a ne možete da pomognete? U pomoć pristižu razni prirodni lekovi poput čaja od kima, topljene pelenice toplim uljem na stomačiću, ali i popularne kapi protiv grčeva

bebini grcevi

Pre svega, morate biti svesni da se u bebinom organizmu uspostavljaju fiziološke funkcije organa i samim tim beba se prilagođava na spoljašnji svet.
Ne postoji jasno objašnjenje za to stanje ali ima udela količina vazduha koju beba primi prilikom sisanja ili hranjenja iz flašice.

Tokom hranjenja savetuje se da prekinete bebu makar dva puta da se odmori i da podrigne, a zatim nastavite. Tako se izbacuje višak vazduha. Nakon hranjenja, bebu ispravite dok ne izbaci višak, a zatim neka legne na bok.

Obratite pažnju dragi roditelji i na vaša stanja poput besa, ljutnje, straha i uznemirenosti jer vaša beba sve oseća i može da odreaguje na to.

Ono što takođe morate znati jeste to da grčevi ne ostavljaju nikakve posledice na vaše dete. Da biste pomogli vašoj bebi, možete zagrejati pelenu peglom i staviti je na stomačić. Nosajte je privijenu uz sebe. Poslužite se i termoforom. Masirajte stomačić. Stavite bebu preko kolena ili preko ruke tako da je stomačić pritisnut. Poslužite se i savetima vaših starijih majki, baka… One su sigurno umele pomoći nama.

beba grcevi

Postoje i farmakološki preparati poput raznih kapi koji će u mnogome pomoći vašoj bebi a i vama, kako bi ste što više umanjili bolove i brigu.
Preporuka su BioGaia kapi koje sadrže aktivne bakterije Lactobacillus reuteri (L.reuteri) Protectis u ulju. Dovoljno je 5 kapi na dan da date vašoj bebi kako biste olakšali bolove. Ove kapi održavaju zdravu ravnotežu u crevima. Možete dati bebi uz hranicu ili na kašičicu određenu dozu koja je bezbedna za uzimanje od prvog dana života. 

Želimo vam sreću! Bebini grčevi su zaista noćna mora roditelja ali verujemo da će vam pomoći naši saveti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here