NaslovnaHranaKrofne, krofnice siđite sa police!

Krofne, krofnice siđite sa police!

Krofne su ljubav! Prva asocijacija na krofne je upravo Homerova ljubav prema roze krofni. Iako Njeno veličanstvo krofna potiče još od Starog Rima i Antičke Grčke, za Evropu je specifična punjena krofna koja se još naziva i Berliner, dok je ring krofna ili krofna sa rupom specifična za Ameriku. Holandski imigranti su krofnu doneli u Ameriku. Tada su počeli da dodaju više jaja u testo i ono im je često ostajalo nedopečeno. Kako bi rešili taj problem oni su probušili rupu u sredini. I tako je nastala čuvena americka ring krofna.

Danas u Srbiji, možete da pronađete specifične krofne, unikatnog izgleda i ukusa i po želji personalizovane. Poslastičari su se potrudili da osmisle inovativni slatkiš, koji može da posluži i kao poklon za rođendan, poklon za prvi dejt i za one odvažne, da posluži umesto svadbene torte.

Šetajući Beogradskim ulicama, naišli smo na Slatkoteku, malo carstvo krofni. Kad uđete u Njeno carstvo, ne možete da se odlučite koju bi pre krofnu probali. Od slanih, slatkih, standardnih do onih sa unikatnom dekoracijom ili krofnom po želji. Cene su jako pristupačne, od 90 RSD do 300 RSD.  

Da bi vam dočarali o kakvim krofnama je reč, pogledajte u nastavku fotografije, a svakako ako ste u prilici, svratite u Slatkoteku!

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments