Home Gedžeti Polaroid kamera se vraća na velika vrata!

Polaroid kamera se vraća na velika vrata!

0
Polaroid kamera se vraća na velika vrata!

Kada su u pitanju kamere, sve što je staro, postaje ponovo novo. Polaroid kamera iako je popularna već 15 godina, mnogi ne znaju kako izgleda snimati i držati je u ruci. Ono što je fascinantno u vezi sa polaroid kamerom, čak i posle svih ovih godina nastavlja da se razvija i da uvodi nove funkcije.

Sve je počelo u novembru 1998. Godine kada je Fujifilm predstavio MINI 10. Bio je mali i jednostavan za upotrebu. Nakon toga, Fujifilm uvodi Instax 100, 1.maja 1999. On je proizveo trenutnu sliku otprilike iste veličine kao i Polaroidov 600 film. Instax 200 je došao na scenu u novembru 2000. Dizajn fotoaparata je promenjen i zaokružen na „balon“ stil. Blic se takođe pomerio na jednu stranu, umesto da bude direktno iznad sočiva, što pomaže kod refleksije.

Mini 20  je u decembru 2002. godine popunila police prodavnica. Ima ugrađeni automatski blic, takođe je opremljen displejem za brojačem filmova, znak za snimanje na velikoj udaljenosti  i indikator statusa blica. Mini 50 S , nudi funkciju automatskog tajmera sa dva snimka, tako da vi i vaš prijatelj možete imati identične uspomene.

Instax wide 300, ili „ Go big or go home“, tako je Fujifilm verovatno razmišljao kada je uveo instax wide 300 u jesen 2014.godine. Stvarna veličina slike je oko 2,4 do 3,9 inča ili oko veličine kreditne kartice. Kada je izašao Mini 8 , korisnici su bili srećni što mogu automatski da odrede najbolju osvetljenost za snimanje slike.

Fujifilm je predstavio Mini 9 u aprilu 2017.godine. Pored selfi ogledala, mini 9 je  omaleni polaroidni fotoaparat, opremljen dodatkom za objektiv izbliza, blicom, tu je i brojač na poleđini koji nam daje do znanja koliko je preostalo fotografija. Postoji u pet sjajnih boja. ( Cobalt blue, Ice blue, Flamingo Pink, Lime Green, Smoky White).

Najnovija instax kamera je SQ10  , koja je digitalni / filmski hibrid. Digitalno čuva fotografije i omogućava vam da izaberete one koje želite da odštampate. Reč je o najnovijem fotoaparatu ali štampaju kvadratne fotografije.

Iako smo svi navikli da slikamo našim telefonima, fotoaparati su manji, jednostavniji za upotrebu i štampaju kvalitetne slike. Fuji Instax kamere su nezamenljive na bitnim događajima, venčanjima, žurkama – jednostavno uhvatite dragoceni trenutak i već u narednom , imaćete gotovu fotografiju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here