Home Enterijer Iskoristite terasu kao dodatnu sobu u stanu

Iskoristite terasu kao dodatnu sobu u stanu

0
Iskoristite terasu kao dodatnu sobu u stanu

Nekada su nam neophodni dodatni kvadrati u stanu, a mi nemamo ideje kako ih stvoriti. Predlažemo vam da iskoristite terasu kao dodatnu sobu u stanu.
To ćete postići ugradnjom prozora kako biste zatvorili spoljašnjost terase ili ugrađivanjem gipsanih ploča.

Prvenstveno, razmislite dobro šta vam je neophodno u tim „novim“ kvadratima. Da li je to trpezarija, kuhinja, radna soba, biblioteka ili prostor za odmor.
Terase (lođe) su inače uske i iznose 2-3 kvadratna metra.

Želite li radnu sobu u tom prostoru, sto rađen po meri i police su idealno rešenje! Ubacite stolicu, zidove okrečite u svetliju boju, dok suprotni možete ukrasiti tapetama ili nekim visećim ukrasima. Na podu neka bude mekani tepih, kako bi ugođaj bio potpun.

Ako je terasa promenila namenu u trpezariju, isto tako će sto rađen po meri i odgovarajuće stolice učiniti da sve izgleda kompaktno. Lepša varijanta je da bude okrenut ka prozoru, dok bi na zidu bile smeštene police za dodatno odlaganje stvari.

Za biblioteku i sobu za odmor, biće vam potrebna udobna fotelja u jarkoj boji. Police možete izraditi po meri i smestiti ih na zid. Na prozor stavite lep paravan ili zavesu i prepustite se miru i uživanju.

Nemojte zaboraviti biljke u vašoj novoj sobi. Disaće svežinom, a ujedno ćete imati potpuni utisak da ste u svom divnom domu, a ne tako „istureni“ na terasi. Detaljima upotpunite terasu, samo bez preterivanja. Dovoljna je jedna jača boja, zida ili nameštaja, da otvori prostor i ne zaguši ga. Pogledajte naše ideje!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here