NaslovnaMajka i bebeStrah svake trudnice, da li će trudnoća proteći u najboljem redu!?

Strah svake trudnice, da li će trudnoća proteći u najboljem redu!?

Trudnoća, iako najlepši period u životu jedne žene, period je kada su žene najosetljivije, najranjivije. I sve bi bilo u redu da živimo negde drugde, a ne u ovom surovom, hladnom svetu, potpuno neosetljivom za potrebe majki, slabih i nemoćnih lica.

trudnoća

Naravno da se trudnice najviše plaše za svoje zdravlje kao i za zdravlje svoje bebe. Upravo zbog toga, stručnjaci savetuju da se čuvate čestih pregleda i da ne date da vas „bockaju“ svaki čas bez nekog posebnog razloga. Dogovorite se sa svojim ginekologom da pregledi budu planirani racionalno i ne budu tako česti.
U normalnoj trudnoći, dovoljno je dva puta uraditi laboratorijske nalaze i ultrazvuk. Trudite se da što manje „eksperimentišete“ sa polom deteta, jer to nije nešto na šta vi možete da utičete ili da menjate.

trudnoća

Vodite računa o sebi, svojoj ishrani i dozirajte fizičku aktivnost. Odmarajte se, čitajte knjige prijatnog sadržaja,a ishrana neka bude bogata energetskim materijama.
Unosite dovoljno vitamina, belančevina, minerala ali u prirodnom obliku. Izbegavajte veštačke preparate u ishrani i obogatite je pčelinjim proizvodima,jer oni obezbeđuju dobru krvnu sliku i imunološki status organizma.
Naučno je dokazano da svaka trudnoća čini ženu zdravijom, a engleski naučnici tvrde i – pametnijom.

trudnoća
RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments