Vreme je za ručak! Večita dilema šta pripremiti za ukućane i istovremeno iznenaditi ih današnjim menijem. Predstavljamo vam jednostavan recept za 4 osobe, za koji vam je potrebno samo 30 minuta!
Potrebno vam je :
- 4 srednja pileća filea
- 1/3 šolje brašna
- 3/4 kašike soli
- Crni biber
- 2 velika jaja,
- 1/2 šolje obične mrvice hleba ili prezle
- parmezan
- maslinovo ulje ili obično ulje
- 2 šolje marinara sosa od paradajza (domaće ili kupljeno)
- 200 gr iseckanog mocarela sir
- Svež bosiljak za dekoraciju
Priprema:
- Začinite pileći file sa 3/4 kašičice soli i sa pola kašikice crnog bibera ili po ukusu. Napravite dublji prorez ali bez rezanja do kraja i u svaki file stavite po 2 do 3 kašike mocarele I nakon toga zatvorite pileći file.
- Pripremite 3 velike posude. U prvu, sipajte pola šolje brašna. U drugu stavite 2 jaja I umutite ih viljuškom. U trećoj, pomešajte pola šolje prezle i 1/3 šolje parmezana.
- Nakon toga svaki punjeni file stavite prvo u brašno, odvajajući višak. Nakon toga umočite u jaja, a na kraju stavite u treću posudu i okrenite par puta kako biste dobili dobar premaz.
- U duboki tiganj, dodajte 3 kašike maslinovog ulja, a kada ulje bude dovoljno vruće dodajte piletinu i pohujte 4 minuta na svakoj strani ili dok ne dobije zlatno smeđu boju sa svake strane.
- Zatim dodajte 2 šolje marinarana sos od paradajza oko piletine I na sredini svakog pilećeg filea. Preostalu mocarelu stavite preko punjenog filea i pecite na 200C oko 15- 20minuta.
- Možete je ukrasiti svežim bosiljkom.
Za slikovitiji opis, pogledajte video u nastavku!
PRIJATNO!