NaslovnaEnterijerPrint na staklu je odličan izbor za poslovni prostor, ali i za...

Print na staklu je odličan izbor za poslovni prostor, ali i za dom!

Nove tehnologije u obradi stakla donele su mu i nove namene. U savremeno doba, kaljeno staklo je postalo integralan element dizajna zbog svoje svestrane prirode, mogućnosti u oblikovanju i sposobnosti da se prilagodi svakoj funkciji. Pre, slike ili tekst su morali da se na staklenu površinu apliciraju lepljenjem, što ima očite mane, dok se danas one inkorporiraju u njegovu suštinu i što ih čini gotovo neuništivim. Ovo se postiže tako šo se digitalni print na staklu u visokoj rezoluciji štampa sa zadnje strane.

Stoga, štampa na kaljenom staklu je postala odličan i elegantan način komunikacije sa mušterijama kojim se promovišu proizvodi i ideje. Jednostavan, a efektan primer je npr. meni restorana ištampan na kaljenom staklu, koji prostoru u kome stoji, pored svoje očite funkcionlane vrednosti, donosi i jednu sofisticiranu, dizajnersku notu. Takođe, štampano kaljeno staklo je sjajan način da se javno prikažu slike proizvoda ili reklame. Velika prednost korišćenja kaljenog stakla u ove svrhe je to što ono ne zahteva posebno održavanje, nije porozno i čisti se prostim brisanjem. Ovo omogučava da lako može da koristi po potrebi u unutrašnjosti i spoljašnjosti.

Naravno, kaljeno staklo se može iskoristiti i u dekoraciji doma: umesto tradicionalnih fotografija i slika, ištampano staklo je novi način ukrasite vaše zidove, bilo slikama srećnih trenutaka ili onim umetničkim. Posebno interesantno je to što se ovo može uraditi i na mestima gde do sada nije bilo uobičajeno uključivati umetnost, kao što su staklena obloga u kuhinji ili sto od stakla. Obloga od kaljenog stakla može da bude unikatan detalj u svakoj kuhinji, koji će uz to, naravno, služiti upotrebnoj svrsi i čuvati zid od prskanja i vode. Lepa ideja je da ovde npr. napravite fotoalbum sa slikama vaše porodice ili da kroz celu kuhinju provučete određenu temu, koja će se proširiti i po ostalim elementima prostorije, od ormara do poda. Zaista, mogućnosti koje ovaj materijal nudi su neograničene.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments