Naslovna5 saveta za savršen garderober!

5 saveta za savršen garderober!

Još nismo upoznali ženu koja ne bi želela samo svoj garderober! To je za većinu pravo carstvo.
Stoga smo odlučili da vam pomognemo pri planiranju i stvaranju garderobera. Kako bi bio krajnje funkcionalan kutak za vaše stvari, vodite računa o sledećim stvarima.
Garderober se smešta u deo prostora gde je isplaniran svaki centimetar tako da majstori ne smeju napraviti grešku, inače ništa od krajnjeg cilja.

BUDITE REALNI U SVOJIM ŽELJAMA

Potrebno je razmotriti stvarne mogućnosti smeštanja velikog ormara u jednu ili više prostorija. Imajte u vidu kvadraturu stana, da li ćete neki prostor žrtvovati ili ne. Ne vredi dobiti jedno a narušiti drugo, dosta potrebnije za svakodnevni život.

STVARNE POTREBE

Razmislite koliko vam zaista treba ormara i u kojoj formi. Kakvu odeću imate? Da li su to više svečane ili sportske varijante? Šta se gde uklapa? Mora li biti više ofingera ili polica? Stavite sve na papir i izrazite želju majstorima.

FUNKCIONALNOST

Kada pravite garderober znajte da se mora prilagoditi prostoru. Postoje određeni standardi dimenzija kako za samostojeće tako i za ugradbene ormare. Vodite računa o organizaciji polica i visećeg prostora u unutrašnjosti. Ormari ne bi smjeli biti dubine manje od 60 cm, dok je visina stvar vašeg ukusa i potrebe.

MOGUĆNOST KRETANJA

Prilikom planiranja, nikako se ne sme zaboraviti na način otvaranja ormara – ima li ormar klasična vrata treba voditi računa da takav način otvaranja zahteva dovoljan prostor ispred ormara, dok isto ne vredi i za klizna vrata, zbog čega su ona praktičnija za manje i skučenije prostore. Računajte da vam je za nesmetano kretanje potrebno 90 centimetara prostora.

OSVETLITE GARDEROBER

Jedan od jako važnih faktora je neometan pristup stvarima i dobra preglednost. Morate osvetliti vaš garderober kako biste jasno videli i razlikovali boje. Umesto crne izvučete teget plavu, pa nije baš ok? Ugradite adekvatnu rasvetu i poštedite se muka.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments