NaslovnaBeautyManikir - gel - da ili ne?

Manikir – gel – da ili ne?

Drage naše dame, danas ćemo proćaskati o nama bitnoj temi – manikiru!
Sigurno ste se već do sada upoznale sa veštačkim noktima, nadogradnjom ili gelom na vaše prirodne nokte. Neke od nas to rade iz potrebe, zbog lošeg kvaliteta prirodnih noktiju ili pak zbog nemanja vremena stalnog lakiranja. Ili samo volimo uvek sređene nokte u određenoj nijansi ceo mesec dana.
Gde god ugledate kozmetički salon, možete računati i na uslugu sređivanja vaših noktiju, samo je pitanje da li ćete izabrati profesionalce koji rade sa vrhunskim materijalima i platiti pristojnu cenu za uslugu, ili ćete kod priučenih majstora za duplo manje novce dobiti na izgled lepe nokte, ali kratkotrajne.

Mi se vodimo time da je bolje posećivati svakih 4 do 5 nedelja kozmetički salon i imati sigurne, lepo uređene i dobrim materijalima rađene nokte, nego ići svakih nekoliko dana na popravku polomljenih, rađenih negde tamo, noktiju.

Dobra strana gela na noktima pomoći će vam zaštiti nokte te skratiti muke kod oblikovanja i nege. Geliranje noktiju preporučuje se i osobama koje bi htele duge nokte, ali ih ne mogu imati zbog pucanja i listanja. Ruke su vam odmah lepše i izgledaju negovane minimum 4 nedelje. Možete birati različite nijanse boja, kao i stari dobri „frenč“ i lakirati običnim lakovima.
Ono što je spas svim ženama – nokti su uredni bez obzira na obavljanje kućnih poslova.

Loša strana geliranih noktiju jeste oštećenje prirodnog nokta, ukoliko se gel ne ukloni na vreme ili ne koriguje.
Gel bi trebalo održavati na mesečnom nivou i samim tim, imate obavezu posećivati kozmetički salon svakog meseca.
Ukoliko poželite skinuti gel potpuno do vaših prirodnih noktiju, spremite se da će biti tanki, lomljivi i savitljivi sve dok ne izraste turpijani deo, sigurnih 3 meseca.
Ako vam je cena bitna, spremite se izdvojiti odgovarajuću sumu novca ako želite kvalitet na svojim rukama.

Najvažnija stvar kada su u pitanju naši nokti je da se zaista potrudite oko izbora kozmetičkog salona i stručnosti onih koji vam rade manikir!
Nemojte se libiti da pitate kojim materijalima rade manikir jer upravo materijal mora imati licencu, u suprotnom radi se o jeftinim koji su sumnjivih proizvođača i supstanci koje su kancerogene.
Takođe, morate voditi računa i o vašoj higijeni. Ne smete dozvoliti da se nemarom stvore gljivične infekcije na vašim prstima!

Lepa žena je negovana žena, čule smo to bezbroj puta. Ali lepa žena je i odgovorna i zdrava žena!

RELATED ARTICLES

Aktuelne boje noktiju

Homemade maske za lice

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments