Svinjski kare sa mangom i rabarbarom!

0
340
svinjski kare sa mangom

S obzirom da je počela sezona rabarbare, odlučili smo vam predložiti sjajan recept za ručak, upravo sa tom namirnicom i divnim mangom!

Za sastojke će vam biti potrebno sledeće:
• 1 kg svinjskog karea
• 2 stabla rabarbare
• 1/2 svežeg manga
• 1 kašičica origana
• 1 kašika maslinovog ulja
• so i biber

Za sos, biće potrebno:
• 400 gr rabarbare
• 2 kašike maslinovog ulja
• 1/2 luka
• 120 ml gotovog barbecue sosa
• so i biber
• 1/2 kašike ribanog đumbira
• 1/4 kašike mlevenog klinčića
• 100 gr svežeg manga

Spremanje obroka teći će ovako:

• Najpre, napravite sos, a možete ga napraviti i koji dan pre. Operite ruberberu, isecite na komade, pa prelijte uljem i pecite u peći 30min/200 stepeni.
• Zatim, na malo ulja izdinstajte iseckani luk dok ne omekša, pa dodajte pečenu rubarbaru, barbecue sos, so i biber, kao i đumbir i klinčić.
• Sve kuvajte uz povremeno mešanje oko 8 min. Gotovi sos skinite sa vatre i pomešajte sa iseckanim mangom. Ostavite smesu da stoji do upotrebe.

mango i rabarbara

Sledeći korak jeste obrada mesa na sledeći način:
• Meso operite, osušite i uzdužno nožem secite da se kare prepolovi, ali da je sa jedne strane spojen.
• Otvorite meso i pospite so i biber. Rabarbaru isecite po dužini karea, a mango isecite na kriške. Posložite na otvoreno meso i pospite origanom .
• Zatim, meso čvrsto zavežite kuhinjskim koncem, a spoljašnju stranu namažite uljem, pa pospite soli i bibera.
• Stavite u posudu za pečenje i prelijte pripremljenim sosom. Pecite otkriveno, 1h do 1h i 30min. na 160 stepeni

Spremno za serviranje!
• Pečeno meso izvadite na dasku za rezanje i pokrijte folijom da zadrži toplotu 10 minuta.
• Isecite na kriške, servirajte na tanjir i prelijte ostatkom sosa.

Prijatno!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here