Punjena piletina sa mocarelom i marinara sosom od paradajza!

0
576
punjena piletina

Vreme je za ručak! Večita dilema šta pripremiti za ukućane i istovremeno iznenaditi ih današnjim menijem. Predstavljamo vam jednostavan recept za 4 osobe, za koji vam je potrebno samo 30 minuta!

Potrebno vam je :

  • 4 srednja pileća filea
  • 1/3 šolje brašna
  • 3/4 kašike soli
  • Crni biber
  • 2 velika jaja,
  • 1/2 šolje obične mrvice hleba ili prezle
  • parmezan
  • maslinovo ulje ili obično ulje
  • 2 šolje marinara sosa od paradajza  (domaće ili kupljeno)
  • 200 gr iseckanog mocarela sir
  • Svež bosiljak za dekoraciju
Punjena piletina sa mocarelom

Priprema:                                                             

  •  Začinite pileći file sa 3/4 kašičice soli i sa pola kašikice crnog bibera ili po ukusu.  Napravite dublji prorez ali bez rezanja do kraja  i u svaki file stavite po 2 do 3 kašike mocarele I nakon toga zatvorite pileći file.
Punjena piletina sa mocarelom i marinara sosom od paradajza
  • Pripremite 3 velike posude.  U prvu, sipajte pola šolje brašna. U drugu stavite 2 jaja I umutite ih viljuškom. U trećoj,  pomešajte pola šolje prezle i 1/3 šolje parmezana.
  • Nakon toga svaki punjeni file stavite prvo u brašno, odvajajući višak. Nakon toga umočite u jaja, a na kraju stavite u treću posudu i okrenite par puta kako biste dobili dobar premaz.
  • U duboki tiganj, dodajte 3 kašike maslinovog ulja, a kada ulje bude dovoljno vruće dodajte piletinu i pohujte 4 minuta na svakoj strani ili dok ne dobije zlatno smeđu boju sa svake strane.
punjena piletina
  • Zatim dodajte 2 šolje marinarana sos od paradajza oko piletine I na sredini svakog pilećeg filea. Preostalu mocarelu stavite preko punjenog filea i pecite na 200C oko 15- 20minuta.
  • Možete je ukrasiti svežim bosiljkom.      

Za slikovitiji opis, pogledajte video u nastavku!

PRIJATNO!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here