NaslovnaSlobodno vremeŽensko prijateljstvo - mit i(li) potreba?

Žensko prijateljstvo – mit i(li) potreba?

Drage dame, sigurni smo da ste bar jednom u životu sebi postavile pitanje vrednosti vašeg prijateljstva i da li ste baš morale proći kroz novo razočarenje.
Od prvog razreda, devojčica sa devojčicom u klupi. Kako ste rasle, menjale su se uloge. Ili ste bile tužibabe, tračare, ili pak naivne mamine curice. Neminovno je bilo doživeti bar neku izdaju još tada.
Zatim, srednja škola, prepričavanje prvih simpatisanja, ljubavi i laži. Verovatno su tad mnoge od vas doživele žestoke izdaje od najboljih drugarica.
Najbolja drugarica, šta je to?

prijateljstvo

Razne su definicije, zavisno od naših htenja i očekivanja, kao i davanja.
U dvadesetim se taj mit ženskih prijateljstava obično razbija. Retki su slučajevi kada idalje opstaju prijateljstva iz osnovne ili srednje škole, čast im!
Mit je zbog toga što se sve zaklinju na večno prijateljstvo, nijedna ne bi učinila nažao onoj drugoj, a jedva dočekaju da zucnu važnu tajnu onome kome ne bi smele. Ili možda dečka da preotmu. Znate na šta mislim. Ali dobro, pripisaćemo to nezrelosti ovaj put.

prijateljstvo

Potreba za pravim ženskim prijateljstvom dolazi nakon svih promašenih prijateljstava. Kada spoznamo i same sebe, kada znamo šta možemo pružiti i šta očekujemo zauzvrat. Priznaćete, jedan iskren razgovor gde se razgolite sva vaša nadanja, strahovi i patnje, pred osobom koja vas potpuno razume, koja Vas ne gleda kroz taj sako (zašto je njen skuplji nego moj?! Mrzim je!) već Vas toplinom svog pogleda hrabri da niste sami, vredi svih tih promašaja! Žena ženu može jako dobro da razume i podrži, a ne da budu ta glupava konkurencija! Odakle nam to? Jesmo li vaspitavane tako?
Na nama je da menjamo i sebe i svoje kćerke. Podržavajmo jedna drugu. Budimo dašak nade i budimo pune empatije!
Ženska prijateljstva itekako postoje. Nastala iz potrebe.
Koja je vaša potreba u vašim prijateljstvima?

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments