NaslovnaOsnovni principi mode za muškarce!

Osnovni principi mode za muškarce!

Svaki urban muškarac želi biti IN. To nužno ne znači da mora ispratiti svaki trend koji se nameće. Dovoljno će biti da se poštuju osnovni principi mode za muškarce. 

Prvenstveno, kada čujete da vam prodavci gde kupujete odeću kažu „Ti si plav, tebi će to lepo stajati„, misleći na ten, kosu, nemojte uvek poslušati savet. Toliko je različitih nijansi „plavih“ muškaraca kao i „smeđih“ zar ne? Ono čime biste morali da se vodite u kupovini jeste svetlost pod kojom se ogledate. Ukoliko je neon bela svetlost, nijansa vaše kože ali i odeće je potpuno drugačija na dnevnoj svetlosti. Kada birate odeću za večernju varijantu, umetna svetlost je potpuno u redu i nećete imati nekih kontra efekata pri fotografisanju.

men fashion

Pripremili smo nekoliko osnovnih principa: 

• Muškarci SVETLE KOSE, u toku dana mogu birati sledeće boje: siva (kao asfalt), teget plava, plava, smeđa, ljubičasta, crna, bakarna boja. 
• Za večernje kombinacije birajte plavu boju u svim nijansama, tamno zelenu, roze u svim nijansama, tirkizna, boja ciklame i svakako crna.

•Muškarci TAMNE KOSE tokom dana preporučuju se sledeće boje: bež boja, oker, smeđa, maslinasto zelena, ljubičasta, kao i crvena boja.
• Za veče izaberite crvenu boju u svim nijansama (obavezno bordo). Takođe, žuta boja je idealan saveznik za veče. Birajte zelenu boju, a i plava će vam sjajno stajati.

Kada su u pitanju KOŠULJE, ne postoji pravilo koje kaže da se moraju nositi ali su neizostavan odevni komad u ormaru svakog muškarca!
Daju dozu elegancije i ozbiljnosti, ma koliko kombinacija bila casual.
Mogu biti klasične (za odela), sportske (sportska elegancija), casual (za sve prilike).

Pripazite na sledeće principe:
FORMALNE košulje mogu biti samo JEDNOBOJNE – BELE (najčešće), PLAVE, SIVE i to, klasičnog kroja. Najelegantnije su. Nadogradiće ih kravata ili leptir mašna.


• Kragna košulje mora biti u skladu sa vašim licem i širinom vrata. Ako su vam konture lica izražene, onda kragna mora biti suptilnija.


CASUAL košulje su sve one prugaste, kockaste, šarene i sa raznim motivima košulje. Možete ih nositi preko majice raskopčane ili samo njih. S obzirom da ne zahtevaju kravate, ne moraju se ni kopčati skroz do vrata. Takve casual košulje su najpoželjnije i najpraktičnije.

Povedite računa o ovim principima i videćete da ste u potpunosti usaglašeni sa sobom u ogledalu, na fotografiji, na skupu. Pravi muškarac je i lepo doteran muškarac. U skladu sa svojim stilom, shvatanjima i senzibilitetom.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments