Home Beauty Opadanje kose – 3 elementa u hrani mogu vam pomoći!

Opadanje kose – 3 elementa u hrani mogu vam pomoći!

1
Opadanje kose – 3 elementa u hrani mogu vam pomoći!

Opadanje kose samo po sebi je jako stresno, a može biti uzrokovano genetskim faktorima, hormonalnim promenama ili starenjem, svakodnevnim stresovima, ali razlog može biti i nedostatak nekog sastojka u hrani.

Kako bismo vam ukazali na povezanost i značaj raznovrsne ishrane sa kosom, navešćemo vam 3 bitna elementa u hrani koji vam mogu pomoći.

1. Omega 3 masne kiseline su hranljivi sastojci koji su neophodni vašoj kosi i koji će negovati vlasi, a čine čuda i za vaše zdravlje i sprečavaju demenciju. Zato je važno da jedete ribu, naročito skušu ili tunjevinu. Takođe, orasi u ishrani doprinose boljem kvalitetu vlasišta i takođe su obogaćeni omega 3 masnim kiselinama.

omega kiseline


2. Ako kosa opada zbog stresa, neophodan vam je biotin – vitamin B7 kog ćete pronaći u zobenim pahuljicama, ali i u brokoliju i kupusu.

vitamin A


3. Prirodni balsam za kosu je sebum koji proizvodi koža glave, a za to je neophodan vitamin A. Njega ćete naći u šargarepama i batatu (slatkom krompiru).

Ne izbegavajte zeleniše i povrće ali ni ribu. Posvetite se više svom miru i zdravijoj ishrani, a mi vam garantujemo da će se i problemi poput opadanja kose makar umanjiti, ako ne i nestati.

Srećno!

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here