NaslovnaHranaRaznoloki kolači sa prelivom od kajsija

Raznoloki kolači sa prelivom od kajsija

Kajsije, kao koštunjavo voće je izuzetno bogato vitamina A, B2, B3, i C, bilo da ih jedete suve ili sveže. A ukoliko vam ostane nekoliko neiskorištenih kajsija možete ih upotrebiti za pripremu ovih kolačića. Kolači od kajsija kod nas se najviše spremaju u julu kada je i berba i kada ih ima najviše.

Potrebno nam je :
-300gr lisnatog zamrznutog testa
-400 gr raspolovljenih prodinstanih kajsija
-Malo oljušetnih badema
-1 žumance
-1 kašika mleka
-2 kašike marmelade od kajsija.

badem

Lisnato testo ostavimo na sobnoj temperaturi da se odmrzne, ne meseći ga. Razvaljamo ga u pravougaonik (45x20cm) i izrežemo u kocke (10x10cm) ,za zvezdice i jastučiće i u male kružiće.

Prodinstane kajsije ocedimo pa na svaki komadić testa stavimo po polovinu. Složivši ih u tepsiju prethodno poprskanu hladnom vodom, od komadića testa oblikujemo zvezdice i jastučiće ukrasivši ih oljuštenim bademima.

Kajsije

Žumance i jednu kašiku mleka razmutimo pa premažemo kolačiće, pritom pazeći da preko rubova ne curi dole.
U prethodno zagrijanu pećnicu na 200 C, pečemo oko 15 minuta.
Za preliv 2 kašike marmelade od kajsija protisnemo kroz cediljku dodamo kašiku vodu, zagrejemo neprestano mešajući.
Ispečene zvezdice i jastučiće premažemo prelivom.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde

- Advertisment -

Most Popular

Aktuelne boje noktiju

Kožni kaputi i mantili – veliko da!

Toskana – ljubav na prvi pogled

Recent Comments