hleb

Svesni da je danas svaka namirnica pod znakom pitanja, ipak ne odustajemo od zdravlja i mogućnosti da ipak pronađemo ono što nam daje upravo to – zdravlje. Hleb od 3 vrste brašna smo isprobali i verujte, ukus je zagarantovan!

Potrebno vam je:
• Heljdino brašno
• Raženo brašno
• Ječmeno brašno
• Mleveni badem
• Maslinovo ulje
• Jogurt
• 2 kesice praška za pecivo
• 2 kašičice soli

Za meru uzmite šolju za čaj. 

Priprema:
U dublji sud naspite 2 šolje jogurta i 1 šolju maslinovog ulja. Dodajte 2 praška za pecivo i 2 kašičice soli. Izmešajte žicom vrlo kratko dok ne vidite da smesa raste. Zatim, dodajte šolju heljdinog brašna, šolju raženog brašna i šolju ječmenog brašna. Promešajte, pa dodajte šolju mlevenih badema. Ukoliko vam smesa nije dovoljno čvrsta da biste mogli oblikovati loptice dodajte po pola šolje od svakog sastojka ili celu.
Kada smesa bude dovoljne čvrstine da se mogu praviti loptice, uzimajte i pravite ih jednu po jednu.

Stavite u tepsiju pek papir i poređajte.
Pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Možete gotove hlepčiće premazati maslinovim uljem ukoliko želite.

hleb

Ovaj recept, odnosno sastojke (brašno) možete menjati shodno vašim željama i ukusu. Sasvim sigurno je da bi trebalo da probate uvrstiti ovaj hleb u ishranu jer je daleko zdraviji od onih iz pekare! 

Prijatno!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Molim vas unesite ime ovde